fredag 18. november 2011

Myke saltlakris puter(marshmallows)

Jeg elsker lakris, spesielt salt.

Denne gangen gjorde vi om på marshmallow oppskriften.
I kjøkkenmaskinen hadde vi i
50 g gelepulver( 2 pk)
blandet i
175 g kaldt vann
i en kjele hadde vi
450 g druesukker
1,5 dl lys sirrup
1,25 dl vann
og kokte opp til minst 130 grader celsius men ikke over 140 grader
Når dette var klart, satte vi i gang kjøkkenmaskinen og brukte en visp, helte så sukkerblandingen langs med kanten den må vist ikke treffe vispen for da kan den krystallisere seg, samtidig hadde vi i
smak
1 ts wilton svartfarge
2 ml anis ekstrakt
3 ss salmiakk salt
3 ss lakrisekstrakt pulver.
Helte så den tykke blandingen på en plate med bakepapir som jeg hadde tatt Fott fett på, bare gned et tynt lag som nesten ikke syntes på papiret. Helte massen over  og smurte utover til 1,5 cm tykkelse.
Da dette var stivnet hadde vi på en sukker og salmiakksalt blanding og snudde leiven.
siden vi hadde litt fett på bakepapiret var det lett å dra av.
skar i små firkanter og hadde mer av sukker/salt blandingen på.
Sukker salmiakk blanding var 25% salmiakk salt og 75% sukker
Denne oppskriften egner seg best til marshmallowsene, de blir luftigere og ikke så seige som den forrige oppskriften Hanna forsøkte.

 Vanilje marshmallows
Ha i 1,5 ts vanilje ekstrakt, når du visper opp gele og sukkeblandingen
Gni Flott fett på bakepapiret her også.
Her drysser du maizennamel på marshmallow leiven snu og dra av bakepapiret og dryss mer av melet. kutt opp og strø på mer av maizennamelet på sårkantene og de er ferdige.

Hva julekurveb inneholder ser du her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...