søndag 12. april 2015

Kokosvårruller med peanøttsaus, Lumpiang ubod na may buko

Palmehjerte, kokos og peanøtter i skjønn forening.
Da jeg var på besøk hos min kusine laget hun våruller, våruller jeg aldri hadde smakt før.
Hun kaller dem lumiang ubod na may buko, vårruller med palmehjerte og ung kokos.
Jeg fikk med meg noen hjem og hjemme laget en enkel peanøtt saus til.


Hvor mange du får kommer an på hvor store du lager dem, men min kusine fikk ca. 30 stk av den størrelsen som du ser på tallerkenen to bilder under.

Til denne oppskriften trenger du:
2 kylling bryst
1 løk
1 krukke med palmehjerter
1 pk med revet ung kokosnøtt
salt og pepper
1 pk med vårrull filodeig.
 olje til steking
frisk koriander

Enkel peanøttsaus
4 ss sweet chilisaus
3 ss peanøttsmør
2 ss soyasaus
 Bland alle ingrediensene til sausen sammen i en bolle og la den stå til du har bruk for den.

Stek opp kyllingbryst og strimle den.
Tilsett strimlet løk og stek videre på svak varme.
Når løken er blank tilsetter du strimlet palmehjerter og kokosen.
Salt og pepre etter smak.
Pakk et par spiseskjeer i vårull filodeig og stek dem gylne.

Server vårrullene med en enkel salat og peanøtt saus og pynt med litt frisk koriander


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...