Hva med litt rosa egg som forrett til påskelammet. Jeg vil gjerne slå et slag for disse djevelske eggene, er det en rett som kan kalles retro er det vel disse sammen med rekecocktail.
Jeg forbinder disse eggene med 70/80-tallet, men fylte egg har røtter tilbake til romertiden og servert som forrett og på 1700-tallets europa var dette en vanlig måte å tilberede egg på.
Disse eggene er enkle å lage og de får en superherlig farge.
Jeg hadde en krukke med syltede rødbeter i kjøleskapet og la eggene i laken i 4 timer, men jo mer du lar dem ligge i laken jo lenger trenger rødfargen inn.
Forrett til 4 personer trenger du:
6 hardkokte egg
Laken fra 1 krukke med syltede rødbeter
eller lag den selv. Du kan også kan også koke opp 1 skrelt rødbete i vann og bruke den laken.
Legg eggene uten skall i laken i minst 4 timer.
Når eggene er ferdig deler du dem i to og ta ut eggeplommene ha dem i en bolle og mos til en fin masse som du bander med
2 ss Majones
1 ts dijon sennep
3 eller flere røde perleløk
Kutt av toppen og bunnen av løkene og del dem i to. Kok opp i litt eddikslake i noen få minutter
1 dl hvitvinseddik eller eplecidereddik
1 dl vann
1/2 dl suker
1 ts salt
1-2 polkagris beter
Salatblader
Grovkvernet pepper
Maldonsalt
(Kaviar)
Sprøyt eggemassen tilbake i de halverte eggene. Høvle tynne skiver av beten og dander alt på tallerkner. Dryss på med gressløk, grovkvernet pepper og litt maldonsalt.
Eggene på bildet over har ligget i laken i 24 timer og fargen har trengt seg lenger inn i eggene.
Disse eggene har jeg bare delt i to og hatt på litt rømme og løyrom.
Om du ønsker kan du blande de moste eggeplommene med
rømme og løyrom
i steden for sennep.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar