Hva er kimchikraut tenker du, vel det er vel egentlig bare kål og gulrøtter som er fermentert med kimchi smaker. Tenkte jeg skulle lage noe tilbehør til en sandwich som jeg skal lage.
Til en liten porsjon ca 6 dl har jeg brukt:
1/2 finstrimlet hodekål
3 strimlede gulrøtter
1 dl havsalt
Rent vann
5-6 fedd presset hvitløk
1 ts finrevet ingefær
1 ts sukker
2-4 ts ansjosmos eller rekepasta
1-5 ss koreansk chiliflak/eller vanlig chiliflak
4 vårløk
hakket gressløk
Bland de strimlede grønnsakene med med saltet for å trekke ut vannet i ca 30 minutter.
Legg grønnsakstrimlene i en bolle med kaldt vann 1-2 timer
Ha grønnsakene i et dørslag og skyll godt og la det renne av seg.
Bland resten av ingrediensene sammen utenom vårløk og gressløk og bland pastaen sammen med grønnsakene. Dryss på vårløk og gressløk og vend dem inn sammen med resten.
Legg grønnsakene i steriliserte glass.
La krukkene stå i 1-5 dager, du kan se at det begynner å boble og at det bygger seg opp væske og det kan hende det vil sive ut litt.
Se til kimchien daglig og dytt grønnsakene ned med en ren skje og sørgfor at alt ligger i laken som danner seg, dette slipper ut litt av gassene som bygger seg opp under fermenteringen.
Smak på kimchikrauten under denne prosessen og når den smaker slik du vil ha den, så er det bare å lagre kimchien i kjøleskpet. Du kan spise den med en gang, men den er nok best om en uke eller to.
Under ser du sandwichen denne ble laget for.
Reke Po Boy, oppskrift på den kommer i morgen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar