torsdag 2. april 2015

Grilling med bær, svinefilet med bbqsaus av blåbær og salatdressing med bringebær

Hva med å prøve noe annerledes? Lag en syrlig, søt og snerten bbqsaus av blåbærsyltetøy.
Dette er årets første grilling her i huset og tenkte jeg skulle prøve noe nytt. Jeg liker å bruke frukt og bær i maten og blåbær har jeg brukt til fisk noen ganger med stort hell.
Som tilbehør serverte jeg en salat med mais og hvite bønner med en bringebær vinaigrette dressing.
Hvorfor syltetøy? Jo den inneholder allerede sukker og da er det en ekstra ingrediens man kan utelukke.



Til 4 personer trenger du:
600-800 g svinefilet
Salt
Rosépepper
Dijonsennep

Dryss litt salt og rosépepper på kjøttet og gni inn ønsket mengde med sennep.
Grill svinefileten på sterk varme til du får en fin stekeskorpe over det hele i ca. 10 minutter til kjøttet føles passe fast. Pakk kjøttet i litt folie som du dekker til med et håndkle og la den hvile i ca. 10 minutter.
 Eller stikk inn et steketermometer i den mest kjøttfulle delen og legg kjøttstykket på en sone som gir indirekte varme. 
Når fileten har en kjernetemperatur på ca 65 grader tar du den av grillen og legger den i litt folie som du dekker med et håndkle eller lignende. La steketermometeret fremdeles sitte i. La fileten hvile i ca 10 minutter eller til fileten har ønsket kjernetemperatur (70 grader/rosa – 76 grader/gjennomstekt).

Blåbær bbqsaus
3 dl naturlig lett blåbærsyltetøy 
3 ss dijon sennep
2 ss bringebær eddik
1 ts røkt paprika pulver
1 klype chilipulver.

Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp. Sett ned varmen til svak varme og la sausen småputre i ca 10 minutter.

Salat
1 pakke med Babyleaf eller ønsket grønt.
2 boks med hvite bønner 
4 ferdigkokte maiskolber eller tilsvarende mengde hermetiske.

Skjær av maiskornene fra kolben, skyll av bønnene i rennende kaldt vann og
bland salat ingrediensene i en bolle.

Dressing
4 ss god olje
jeg brukte mandelolje til matlaging
4 ss bringebæreddik
litt hakket persille
salt og pepper etter ønske

Rør sammen dressing ingrediensene og hell den over salaten og bland.

Skjær opp kjøttet og server den med sausen og salaten. 
Ønsker du flere karbohydrater kan du servere dette med godt brød eller poteter til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...