Ingredienser til ca 24 snurrer eller boller
5 dl lunken melk
150 g smeltet smør
1 pk tørrgjær
1,5 dl sukker
800 g hvetemel
Fyll
100 g smør
2 dl hakkede pekannøtter
Tynt lag brunt sukker
1-1,5 dl lønnesirup
Bland melk, smør og sukker når blandingen er litt varmere enn fingervarmt så har du i gjær og blander alt godt sammen. Ha i 750 g mel og kardemumme og elt deigen godt til den slipper bollekanten, hvis deigen er for løs, ha i resten litt og litt.
Kjevle deigen til en rektangulær leiv, smør på smør , strø på sukker og nøtter, tilslutt heller du lønnesiruppen jevnt fordelt på leiven. Rull den sammen og skjær i passe store biter, dette blir ganske klissete så jeg la snurrene i former
La snurrene heve til dobbelt størelse og bake midt i ovnen på 200 grader Celsius i ca. 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar