onsdag 16. januar 2013

Snurrer med pekannøtter og lønnesirup

 Jeg har fått dilla på snurrer i det siste og forsøkte meg på noen med pekannøtter og lønnesirup



Ingredienser til ca 24 snurrer eller boller

5 dl lunken melk
150 g smeltet smør
1 pk tørrgjær
1,5 dl sukker
800 g hvetemel

Fyll
100 g smør
2 dl hakkede pekannøtter
Tynt lag brunt sukker
1-1,5 dl lønnesirup

Bland melk, smør og sukker når blandingen er litt varmere enn fingervarmt så har du i gjær og blander alt godt sammen. Ha i 750 g mel og kardemumme og elt deigen godt til den slipper bollekanten, hvis deigen er for løs, ha i resten litt og litt.
 Kjevle deigen til en rektangulær leiv, smør på smør , strø på sukker og nøtter, tilslutt heller du lønnesiruppen jevnt fordelt på leiven. Rull den sammen og skjær i passe store biter, dette blir ganske klissete så jeg la snurrene i former
 La snurrene heve til dobbelt størelse og bake midt i ovnen på 200 grader Celsius i ca. 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...