Pandesal er filipinske frokostbrød som kan minne litt om Brioche,
Herlig myke inni og lettere sprø uten på. "Pan de sal" betyr salt brød mennbrødene i dag er langt fra salte og mer lik boller. Pan del sal kom til Filippinene med spanjolene på 1600 tallet, og etter gamle oppskrifter mer lik den franske baguetten enn den er i dag, pga dårligere tilgang på riktig kvalitet på hvetemel har brødene utviklet seg til å bli søtere og fyldigere og det eneste som er igjen fra den opprinnelige versjonen er brødsmulene eller semulegrynene som brødene dekkes med
For godt resultat må den heve lenge
1/2 pakke tørrgjær (eller 15g fersk)
2 ts salt
800g hvetemel
0,5 dl sukker
4,5 dl lunken melk
4 romtempererte egg
300 g smeltet smør
semulegryn
ovn temp. 220C
Bland lunken melk, smeltet smør, sukker og gjær.
Visp eggene lett, ha de i væske blandingen og bland sammen.
Ha i mel og salt og elt godt til deigen blir seig og smidig og slipper kanten, men husk at den skal være myk også.
La deigen heve til i 1 time
Del deigen i to og rull til 2 tykke pølser og skjær pølsene i 12 skiver
Legg skjæreflaten ned i semulegryn eller brødsmuler
Legg de på en bakepapir kledt plate og la de heve på et lunt sted 1,5-2 timer
Bak brødet midt i ovnen i 8-10 min til de er gylne på 220 grader Celsius.
Ser farlig godt ut:-)
SvarSlettHilsen Linda
Bakte 2 brett og de forsant da barna kom hjem fra skolen;)
SlettTakk for flott og detaljert oppskrift - den må prøves :)
SvarSlettBare hyggelig:)
SlettKlem
Liza
Egner de seg til frysing?
SvarSlett