tirsdag 8. januar 2013

Snurrer med brunt sukker og kanel

Det ble litt mer gjærbakst på oss og i dag bestemte jeg:)
Jeg koste meg med 

Ingredienser til ca 24 snurrer eller boller


5 dl lunken melk
150 g smeltet smør
1 pk tørrgjær
1,5 dl sukker
800 g hvetemel
1 ts kardemomme

 Fyll
100 g smør
Brunt sukker
kanel

Bland melk, smør og sukker når blandingen er litt varmere enn fingervarmt så har du i gjær og blander alt godt sammen. Ha i 750 g mel og kardemumme og elt deigen godt til den slipper bollekanten, hvis deigen er for løs, ha i resten litt og litt.

Bakes midt i ovnen på 200 grader Celsius i ca. 15 minutter
Snurrene ble herlig og luftige.
Smør smøret utover leiven, strø på sukker og kanel, rull leiven og skjær i passe stor biter.
Jeg bakte mine i muffinsformer, men du kan legge snurrene rett på en bakepapir kledt plate.
for å gjøre den ekstra fet og kaloririk la jeg en liten ekstra klatt med smør og drysset litt ekstra sukker på.
Bakte den midt i ovnen på 200 grader Celsius i ca. 15 minutter.
Jeg koste meg med herlig te fra Teapigs og nystekte snurrer:)

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...