fredag 12. desember 2014

Luftige steamed buns med eventuelt pulled pork

Steamed buns har blitt populært, spesielt når de lages som et tacoskjell hvor man kan ha på i ønsket fyll. 
 Har lenge lurt villet disse, men har bare ikke rukket å somle meg til det, ikke før nå.Vi satt rundt bordet å diskuterte dette og kom frem til at det er mer enn 7 år siden jeg har laget noe tilsvarende selv.
Bollene blir deilige og luftige og passer til det meste av fyll. du kan lage dem uten noen ting i også. Da vi bodde i Hongkong da de eldste var små kjøpte jeg ofte steamed buns uten noen ting i til dem. Barna elske disse bollene. I Singapore fiff vi gjerne fritterte steamed buns til Singaprean Chilli Crab, altså dampede boller som blir frittert etter på.



Til ca. 20 emner
2,5 dl lunkent vann
3 ss sukker
1  pk tørr gjær
3 ss raps olje
8 dl hvetemel
1/4 ts salt
1 1/2 ts bakepulver

Bland lunkent vann, sukker og gjær i en bolle, tilsett olje, salt og hvetemel
Bland alt sammen godt og elt til en smidig deig. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted til dobbel størelse.
Slå sammen deigen og strø på bakepulveret og kna det godt inn i deigen.
Del deigen i ca. 20 like store emne. Kjevle emnene avlange, litt mer enn dobbel så lang enn den er bred. Som dere ser på bildet under kjevlet jeg emnene ganske tynt, men de hevet seg og ble luftige og fine.
Legg en bakepapir bit oppå sammen deig emnet med et lokk og så bretter du deigen over lokket se bildet under. Dette er for at du skal få en fin lomme å fylle i. Syltetøys glass lokk er fine å bruke til dette. 
Dampe bollene i en bambus steamer eller tilsvarende i ca 10 minutter over kokende vann.
Det vanlige i østen er at man fyller deigen med fyll før man damper dem.
Vi har blandet litt øst og vest og hadde pulled pork med strimlet agurk og vårløk, hosinsaus og syltet rødkål. Minstemann droppet hoisinsau og rødkål og hadde bbqsaus på sin.




4 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...