Julegløgg med hint av Provence, minner om åkre fylt med solvarme lavendelblomster.
For litt siden oppdaget jeg denne gløggen, en spennende juledrikke.
Gløgg har jo en lang tradisjon i Norden og Blossa har har tatt denne tradisjonen litt lenger og laget årgangs gløgg, Hvert år har de en ny smak og årets gløgg er smaksatt med lavendel i tillegg til de vanlige kryddrene.
Flasken har fiolette striper mot lilla bakgrunn som skal føre tanke til lavendeldalene i Provence.
Blossa 14 er laget på en base av fransk tørr hvitvin meg høy syre blandet med spansk Muscatvin. Blandingen er lagret i ca. en måned, så tilsatt gløgg- og lavendelsprit
og tilslutt søtet med acacia honning.
Selv om det har blitt brukt nesten et tonn med blomster til produksjon av denne drikken aner du bare et hint av lavendel som fører tankene til sommerdager og en lett duft av lavendel som har stått i solen.
Maria Snitting Blossas brand manager anbefaler gløggen til mat som lagrede oster og lufttørkede skinker
Denne flasken er den tolvte av årgangsgløggene til Blossa, de har brukt hele verden for å finne inspirasjon til sine smaker og det kan du se på liten under over de tidligere årgangene.
2013 Dalecarlia
2012 Yuzu & ingefær
2011 Arabica
2010 Saffran
2009 Klementin
2008 Blåbær
2007 Havtorn & kanel
2006 Tyttebær & einebær
2005 Multer & Armagnac
2004 Vintereple
2003 Pomerans
Det er denne gløggen som inspirerte min pepperkake dekorering i år, pepperkaker dekket med glasur og pyntet med lavedel og tørkede blomster. Se innlegget HER
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar