lørdag 6. desember 2014

Gaggenau, fra spiker til hvitevarer

Tidløs design med Gaggenau.
Foto: Gaggenau og meg

Skal jeg pusse opp kjøkken igjen vil jeg forsøke å gå for Gaggenau, kanskje ikke alle hvitevarene, men noen. Jeg har forelsket meg i denne sonefrie platetoppen, ja så godt som det lar seg gjøre å forelske seg i en ting. Min forrige platetopp hadde fem soner, det funket, men det var ikke optimalt.
På denne platen kan du plassere gryter, panner og kaseroller der det er plass og flytte på dem som du ønsker. Flytter du på en gryte vil du se på kontrollpanelet at den flytter på seg. For meg som er glad i å arrangere middager er denne ideell. På denne kan du ha store og små gryter eller så mange du får plass til. De har kommet langt på 331 år og tenk at det begynte med spiker. 

Jernverket Gaggenau ble grunnlagt av Markgreve Ludwig Wilhelm von Baden 1683.
På jernverket ble det hovedsaklig produsert spiker og husholdningsartikler og malm fra nærliggende gruver ble utvunnet. Markgreven grunnla bedriften for å kunne sysselsette de fattige familiene i området.


I begynnelsen av industrialiseringen  ekspanderte “Eisenwerke Gaggenau A.G.” sin produksjon til å omfatte maskineri til jordbruk, verktøy og diverse husholdningsartikler.
I begynnelsen av det 1900 begynte de produsere kull- og gaskomfyrer samt sykler og innen 1908 hadde Gaggenau solgt 250 000 "Badenia" sykler

I 1931 Ble “Eisenwerke Gaggenau A.G.” kjøpt opp av Dr. Otto von Blanquet og i de etterfølfene årene gikk produksjonen fra kull- og gasskomfyrer til tryggere komfyrer som brukte elektrisitet.
I 1956 me Georg von Blanquet ved roret og ble dette starten på en ny æra i Gaggenaus historie. Hans lidenskap for matlaging var hans inspirasjon og rivkraft for å få gjennomført en revolusjonerende endring på kjøkkenet. 1956 var det året sofistikerte hvitevarer i tidløse kjøkken ble introdusert. Innebygde hvitevarer, ovner i ståhøyde, separate platetopper osv.
Under ser dere den første Vario koketopper med toppmonterte brytere som ble lansert i 1972.
Gå inn på gaggenau.com for å se mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...