fredag 10. januar 2014

Teriyaki marinert kylling

Min favoritt er egentlig med laks, men når eldstemann spør om vi kan lage med kylling er ikke mamma vond å be, derfor så ble det med kylling denne gangen. Du kan lage denne retten med svinekjøtt og storfe også. Jeg mener at første gangen jeg smakte dette så var det tynne strimler med oksekjøtt på små spyd.


4 kyllingbryst kuttes i biter
1,5 dl soyasaus
1 dl Mirin
3 ss riseddik
5 ss brunt sukker
3 fedd presset hvitløk
2 ts revet fersk ingefær
3/4 dl vann
1 ts maisennamel

Bland alt i en bolle utenom vannet og maisennamel, mariner kyllingbitene i marinaden
Rist sesamfrø
Kok ris og lag salat etter ønske.
Stek opp kyllingen og legg dfet til side
Kok opp resten av marinaden med
 3/4 dl vann og litt maisennamel for å lage sausen.
Bland alt sammen og dryss på sesamfrø
eller vent med sausen som jeg gjorde(bildet under), Mini vil ikke ha saus på maten sin.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...