mandag 13. januar 2014

Potet og rekesuppe med asparges og kamskjell

Jeg fikk lyst på suppe med kamskjell og med de enkle ingrediensene jeg hadde tilgjengelig ved siden av kamskjell og reker laget jeg denne.

Ingredienser til 4 forretter eller 2 middager


3 medium store poteter
men om du ønsker en med mindre stivelse kan du bruke jordskokker
2 sjalottløk
250 g reker
1 liter vann
 3 dl kremfløte
12 kamskjell
2 pakker aspargestopper ca. 32 stk
smør
salt og peppermiks, en blanding med hvit, sort og rød
Hvis du ønsker kan du ha en dæsj hvitvin i gjerne den du skal servere til.

Jeg begynner med å steke opp hakket sjalottløk i en kaserolle med litt smør til den blir blank og tilsetter rekene med skallet på og steker slik at rekene blir litt småristet, tilsetter vann og poteter som er skåret i små terninger.
Kok til potetene blir møre og mos alt med en stavmikser-
Sil suppen gjennom en sikt, behold væsken og tilsett fløte og salte og peppre etter smak. Hold suppen varm ved å ha den stående på veldig svak varme.
Smørdamp aspargesene og stek kamskjellene til de får en lett gyllen stekeskorpe på begge sider på medium til sterk varme. Dander aspargesene og kamskjellene i en suppeskål og hell på suppen.
Lekte litt med kamera og forøkte å ta stemningbilder i mørket.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...