Jeg fikk lyst på suppe med kamskjell og med de enkle ingrediensene jeg hadde tilgjengelig ved siden av kamskjell og reker laget jeg denne.
3 medium store poteter
men om du ønsker en med mindre stivelse kan du bruke jordskokker
2 sjalottløk
250 g reker
1 liter vann
3 dl kremfløte
12 kamskjell
2 pakker aspargestopper ca. 32 stk
smør
salt og peppermiks, en blanding med hvit, sort og rød
Hvis du ønsker kan du ha en dæsj hvitvin i gjerne den du skal servere til.
Jeg begynner med å steke opp hakket sjalottløk i en kaserolle med litt smør til den blir blank og tilsetter rekene med skallet på og steker slik at rekene blir litt småristet, tilsetter vann og poteter som er skåret i små terninger.
Kok til potetene blir møre og mos alt med en stavmikser-
Sil suppen gjennom en sikt, behold væsken og tilsett fløte og salte og peppre etter smak. Hold suppen varm ved å ha den stående på veldig svak varme.
Smørdamp aspargesene og stek kamskjellene til de får en lett gyllen stekeskorpe på begge sider på medium til sterk varme. Dander aspargesene og kamskjellene i en suppeskål og hell på suppen.
Lekte litt med kamera og forøkte å ta stemningbilder i mørket.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar