tirsdag 7. oktober 2014

Vegetarburgere med rødbeter og ridderost

For en liten stund siden så jeg et program som eter Diners, Drive-ins and Dives
hvor de var et sted som laget vegetarburgere med blant annet som burgeren.
Jeg synes det så veldig godt ut, men ville ha litt mer en bare rødbeter.
Jeg laget noen burgere basert på en falafeloppskrift, men med champignonger.

Oppskrift til 4-6 personer


2-3 rødbeter
1 ss hel pepper
3 laurbærblad
1/2 ts hel nellik
4 fedd presset hvitløk
2 ts einerbær
1 liter vann
 eller nok vann til det dekker rødbetene
2 ss sukker
2 ss salt

Kok opp rødbetene med skall og la dem småkoke i ca. 45 minutter eller til rødbetene er møre
Mens du venter på at rødbetene skal bli ferdig kan du begynne å gjøreklar burgerene.

Vegetarburger oppskrift
Vel den er nesten vegetarisk, jeg har både egg i og ost på.
5 dl kokte kikerter
1 gul løk, hakket
Sopp tilsvarende en halv løk
3 fedd hvitløk, hakket
1 lite krm chilipulver
1 ts tørket koriander (ev. 1 liten neve frisk finhakket ( koriander eller persille)
1 ts salt
litt pepper
1 egg
05-1 dl brødsmuler
Ridderost 

Burgerbrød 
Salat
Løk og peppermarmelade
eller det du måtte ønske som dressing og saus.
Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor utenom brødsmulene og ridderosten.
Ikke bruk en blender for da blir ingrediensene for finmost.
Bland inn brødsmulene til du får en passe fast deig.
Del deigen i ønsket størelse og stekdem  i en panne med litt smør eller olje på medium varme til du får en fin gyllen stekeskorpe.
Skrell rødbetene og skjær dem i 1-1,5 cm tykke skiver og plasser dem oppå burgerene og legg osteskiver over rødbetene. Du kan varme dette under lokk i pannen eller putte dem i ovnen som jeg gjorde.

Rist eller stek brødene med snittsidien ned.
Monter burgerene og nyt:)
Liker du burgeren blodig?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...