Jeg ble spurt om å være ukensmatblogger i VGs papirutgave, denne gangen ville de noe søtt fra meg.
HER finner dere kaken i sin helhet på VGs godt.no
HER finner dere kaken i sin helhet på VGs godt.no
Piñatakake har jeg laget ved flere anledninger og det er morsomt mef forskjellig fyll hver gang
slik at det skal bli en overraskelse
Kaken kan dynkes med likør og juice, det kommer an på hvem som skal spise kaken.
Overraskelsen inni gjør kaken morsom og du kan fylle med nonstop, gelebjrner, trøffelkuler osv. Den blir saftig, og med syltetøy og krem smaker den nydelig, sier hun.
Hvis du vil ha en enda mer fargerik kake kan du blande inn ulike konditorfarger i sukkerbrødet. Og du kan lage den med flere lag enn det jeg har gjort, men da må du lage mer krem og fyll også,
Sukkerbrød
3 egg
90 g hvetemel
90 g sukker
0,5 ts bakepulver
Sjokoladesukkerbrød
3 egg
50 g hvetemel
40 g kakaopulver
90 g sukker
2 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
Lag først sukkerbrød, og deretter sjokoladesukkerbrød på samme måte.
Pisk egg og sukker stivt til eggedosis.
Sikt hvetemelet, og eventuelt kakaopulver, inn i bakepulveret og vend det forsiktig inn i eggedosisen til alt er godt blandet.
Krem
1 liter kremfløte
4 ss sukker
Fyll og pynt
Appelsinjuice hvis du lager den til barn, Bailys likør hvis den er til voksne
Syltetøy, bringebær eller jordbær
Trøffelkuler, M&M, nonstop eller annet godteri du liker
Montering av kaken
Del begge sukkerbrødene i to slik at du får fire lag. Skjær ut et hull på ca. 10 cm i diameter i midten av de to midterste lagene slik at du får plass til godteri.
Hell kjøleskapkald kremfløte i en romslig bolle og visp med jevn hastighet. Tilsett sukker underveis, og visp til du får en passe stiv krem.
Legg et av de hele sukkerbrødlagene på et fat. Fukt med appelsinjuice eller Bailys og bre syltetøy og litt krem over, men ikke i midten der godteriet skal ligge. Legg over sukkerbrødet med hull i, og fukt med appelsinjuice eller Bailys før du tar på syltetøy og krem.
Gjør det samme med det andre sukkerbrødlaget med hull. Prøv å holde kanten mot hullet i midten ren for syltetøy og krem, ellers vil godteriet bli klissete.
Fyll hullet i midten med godteri.
Legg over det siste laget med sukkerbrød. Fukt med appelsinjuice eller Bailys, og bre over syltetøy.
Jeg har brukt en petal tip fra Wilton for å lage de uregelmessige båndene.
Dekk så til hele kaken med krem og pynt med bær.
En kake med denne type kremdekorering kalles ofte for en ruffle cake.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar