Torsdag den 29. august var det en del mat- og kakebloggere samlet på Taste of Oslo som ble holdt på Kontraskjæret ved Akershusfestning. Dette er den nittende som arrangeres i år etter det jeg forstår og den blir holdt før den svenske blir vi fortalt til munter latter.
Her var det boder hvor vi kunne smake på forskjellige retter fra blant annet Oro, Lille B og Hanami og som betalingsmiddel måtte vi bruke noe de kalte riksdaler, poletter hvor en riksdaler tilsvarte 10 kroner.
Det var blant annet taste theatre hvor vi fikk se annerkjente koker briljere. Over ser dere Terje Ness og Oros dessertansvarlig lage plommer desser med tykkmelksorbet. Oppskriften skal finnes på Facebook siden deres, men jeg fant den ikke
Vi medlemmer av matbloggsentralen fikk prøve oss på kjøkkenet vi også.
Lammekjøttboller med couscoussalat og ajvar
Oppskrift til 2 personer
200 g kjøttdeig av lam
1 fedd hvitløk
1 ts fersk oregano
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/6 ts malt muskatt
Bland alle ingrediensene og lag boller på størelse med en spiseskje, vi fikk 8 små boller ut av deigblandingen.
Stek i nøytral olje på middels varme i 8-10 minutter.
Couscous salat med jordbær
100 g couscous
1/2 ss olivenolje
1 dl vann
Tilberedes etter pakkens oppskrift og fremgangsmåte
(klargjøres på forhond)
Dressing og resten av salaten
1 ss oliven olje
1 ss solsikke olje
1/3 fedd hvitløk
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss finhakket fersk koriander
1 stilk vårløk iskåret i ringer
4 stk jordbær i båter
1/4 avokado i terninger
Saft av 1/2 lime
Salt og pepper
Hakket chili
Bland alle ingrediensene sammen med couscousen og smakes til med limejuice, salt og pepper.
Yoghurt med ajvar
4 ss matyoghurt
1/2 fedd finhakket hvitløk
2 ss ajvar
salt og pepper
bland alle ingrediensene sammen
Legg halvparten av couscoussalaten på en tallerken eller i en bolle,
legg på halvparten av lammekjøttbollene, hell ønsket mengde med ajvarblanding og pynt med litt koriander og limeskive(r)
Oppskrift til 2 personer
200 g kjøttdeig av lam
1 fedd hvitløk
1 ts fersk oregano
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/6 ts malt muskatt
Bland alle ingrediensene og lag boller på størelse med en spiseskje, vi fikk 8 små boller ut av deigblandingen.
Stek i nøytral olje på middels varme i 8-10 minutter.
Couscous salat med jordbær
100 g couscous
1/2 ss olivenolje
1 dl vann
Tilberedes etter pakkens oppskrift og fremgangsmåte
(klargjøres på forhond)
Dressing og resten av salaten
1 ss oliven olje
1 ss solsikke olje
1/3 fedd hvitløk
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss finhakket fersk koriander
1 stilk vårløk iskåret i ringer
4 stk jordbær i båter
1/4 avokado i terninger
Saft av 1/2 lime
Salt og pepper
Hakket chili
Bland alle ingrediensene sammen med couscousen og smakes til med limejuice, salt og pepper.
Yoghurt med ajvar
4 ss matyoghurt
1/2 fedd finhakket hvitløk
2 ss ajvar
salt og pepper
bland alle ingrediensene sammen
Legg halvparten av couscoussalaten på en tallerken eller i en bolle,
legg på halvparten av lammekjøttbollene, hell ønsket mengde med ajvarblanding og pynt med litt koriander og limeskive(r)
Ina fra matbloggsentralen gjør seg lar til å kokkelere:)
Synes litt synd på han her, som hadde en gjeng med fnisete og skravlete damer å gjøre.
Vi koste oss og hadde det gøy og det gikk unna, tror vi satte sammen retten på 15 minutter.
Couscousen var ferdig tilberedt og det hjalp sikkert på tiden
Vi koste oss og hadde det gøy og det gikk unna, tror vi satte sammen retten på 15 minutter.
Couscousen var ferdig tilberedt og det hjalp sikkert på tiden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar