tirsdag 27. august 2013

Taste of Oslo

Om noen dager braker det løs og det kommer til å lukte godt i hovedstaden når Taste of Oslo arrangeres for første gang fra 29. august til 1. september på Kontraskjæret i Oslo. 
Taste of Oslo er en unik mat- og drikkefestival, der besøkende har mulighet til å besøke og smake på retter fra noen av landets beste restauranter og samtidig få noen tips og hemmeligheter fra Norges fremste kokker som vil være til stede under festivalen. Electrolux har inngått et samarbeid med Taste Festivals og vil være partner og hovedsponsor av Taste of Oslo de neste tre årene.


– Under festivalen ”Taste of Oslo”, har vi samlet noen av de beste restaurantene og kokkene som vil dele sine teknikker, hemmeligheter og tips under en rekke live-show som finner sted på festivalområdet," sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.

Det vil blant annet bli gjennomført en interaktiv workshop, Electrolux Chefs Secrets, der en rekke kokker vil tilberede retter som lett kan gjenskapes hjemme. Her kan norske matentusiaster få gode råd og tips om hvordan man kan forbedre sine ferdigheter på kjøkkenet - alt fra hvordan man skjærer kjøtt, til hvordan du skape den perfekte sausen.

– Her vil vi tilby 12 arbeidsstasjoner hvor inntil 24 personer kan melde seg på for hvert kokkekurs. Vi avholder opptil syv kokkekurs per dag. Fyller vi opp alle plassene vil ca 400 matentusiaster for anledning til å prøve ut sine kokkeferdigheter, og koke på våre Electrolux produkter i løpet av festivalen, sier Wånemark.
I tillegg vil publikum kunne hente inspirasjon fra ”Electrolux Taste Theatre,” hvor kjente TV-kokker vil demonstrere nye koketeknikker for inntil 1700 festivalgjester.

Sist men ikke minst, står Electrolux ansvarlig for festivalens mest fasjonable etablissement, ”Electrolux Chefs Table.” Her vil Norges fremste kokker tilberede, demonstrere sine kokketeknikker og servere en uforglemmelig tre retters meny for utvalgte gjester.

– Electrolux er stolte av å sponse verdens fremste kulinariske festival, og vi er glade for å dele vår kunnskap og erfaring til å inspirere besøkende til kreativ matlaging hjemme, sier Wånemark.

Seks av restaurantene som er til stede på festivalen, vil få tilgang til hvert sitt proffkjøkken på selve festivalområdet. Alle hvitevarer er levert fra Electrolux Professional.
Taste of Oslo har fått to av Norges desidert største kokkeprofiler som ambassadører for festivalen, nemlig Terje Ness, innehaver av luksusrestaurantene Onda og Oro i Oslo, og mangeårig TV-kokk i NRK, Ingrid Espeli Hovig.

Noen av restaurantene og kokkene som har bekreftet sin tilstedeværelse på Taste of Oslo:

* Plah Bar & Restaurant, Terje Omundsen,
* ORO Restaurant - Bar & Grill, Terje Ness,
* Restaurant Ylajali, Even Ramsiv
* Bagatelle/LilleB, Allen Poulsen,
* Hanami, Jan Kristian Dahl
* Bocuse Dór team

Om Taste Festivals
”Taste Festivals” har blitt arrangert i 19 land de siste 10 årene. I år kommer festivalen for første gang til Norge. Det handler om kvalitet og høy klasse. Her får man oppleve byens mest eksklusive restauranter, de dyktigste kokkene, de mest delikate rettene og de mest smakfulle råvarene. Restaurantene som er til stede presenterer sine utvalgte «signaturretter» for publikum. Sammen med maten som serveres, vil publikums også kunne nyte drikkevarer av høy kvalitet; champagne, vin, lokalt øl, cocktails og annen drikke. I tillegg vil flere produsenter og utstillere av høykvalitetsprodukter innenfor mat og drikke være tilstede under festivalen. ”Taste of Oslo” skal inspirere, motivere og undervise festivalgjestene, slik at de kan lykkes enda bedre på kjøkkenet hjemme. Derfor utgjør workshops, ulike smaksprøver og demonstrasjoner viktige ingredienser under arrangementet.

Gangbar valuta under festivalen er ”Rigsdaler” (1 Rigsdaler= 10 kroner) som publikum kan kjøpe på festivalområdet. Rimeligste inngangsbillett til valgfri dag er NOK 220,- som inkluderer tilgang til festivalens interaktive kokkeshow, smaksprøver fra kokkekurs og demonstrasjoner samt kokebok.

Les mer om Taste of Oslo her: http://tasteofoslo.com/

Åpningstider under festivalen:
Torsdag 29.8: 17-23
Fredag 30.8: Kl. 16-23
Lørdag 31.8: Kl. 12-23
Søndag 1.9: Kl. 14-20


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...