torsdag 21. desember 2017

Deilig luksøriøse pistasjpinnerElsker du pistasjnøtter eller pistasjis? Da vil du elske disse kakene.

Jeg har laget disse kakene som en av mine 7 sorter de siste årene. Disse er ikke en av de opprinnelige 7 sorter, men siden jeg har laget disse de siste ti årene, så har de blitt en tradisjon hjemme hos meg.
Kakene er deilig luksøriøse godbiter biter som må nytes. Oppskriften er enkel, jeg bruker en vanlig kransekake oppskrift hvor jeg bytter ut malte mandler med malte pistasjnøtter. Grunnen til at jeg sier luksøriøse om disse kakene er prisen på rå pistasjnøtter uren skall. Jeg har kjøpt nøttene fra en innvandrerbutikk og de koster kr. 90,- for en pose med 160 g nøtter, dette gir en kilopris på kr. 562,50. Stiv pris for noen kaker, men det er Jul bare en gang i året, og tenker vi etter så var mandlene ganske dyre en gang i tiden også.

Jeg brukte nok noen dråper eggehvite for mye denne gangen siden kakene ikke holdt formen, men de smakte like herlige for det.
Pistasj pinner laget for noen år siden


Du trenger:

500 g mandler
4 stk eggehvite
500 g melis

Pynt:
1 mørk sjokoladeplate 

Mal pistasjnøttene. Har du ikke en mandelkvern så kan du bruke en foodprosessor også. Forskjellen med å bruke en mandelkvern eller en foodprosessor er at en kvern river nøttene, og den sistnevnte slår og kutter. Det kan resultere i at man slår ut litt av oljen i nøttene.


Sikt inn melis og bland det sammen med eggehviter. Tilsett den siste eggehviten i porsjoner til en passe fast deig. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.

Forvarm stekeovn til 180 °C hvis du bruker vamluf og 200 °C hvis du bruker vanlig ovn.


Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive og kutt dem opp i passe store biter. Mine er ca 5 cm lange.

Legg bitene på en bakepapir kledt plate og stek dem i ca. 10 minutter. Avkjøl kakene og legg kakene  på en rist når de er helt kalde.

Smelt sjokoladen over vannbad og pynt kakebitene. du kan enten bruke et kremmerhus og sprøyte på striper eller gjøre som meg. Jeg brukte en skje dyppet i sjokoladen og viftet den over kakene, derfor er sjokoladestripene ujevne.

Da er det bare å nyte hver bit med pistasjkake.


Ha en god førjulstid.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...