fredag 25. august 2017

Crock Madame


Knasende fransk ost-smørbrød toppet med et egg. 


Her i Norge har vi et ordtak "Kjært barn har mange navn", det gjelder dette smørbrødet også. Grillede ostesmørbrød er elsket av mange og spist rundt om i verden. Hvem kan si hva som er riktig eller feil måte å lage smørbrødene på. For den tradisjonelle Crock Monsieur trenger du brød, helst brioche, kokt skinke og ost, noen bruker også bechamelsaus.

Første gangen jeg var i juryen under Gladmat festivalen i Stavanger var det noen som fortalte meg at Stavanger trengte den festivalen for folk var så håpløse i matveien og denne personen begrunnet det med at ungdommenes lunsj favoritt var ostesmørbrød med piffikrydder. Jeg tenker som så at ungdommen ikke har så mye penger å rutte med at de kan kjøpe seg dyre lunsjer hver dag.Min versjon i dag er ganske enkel, jeg brukte brioche som jeg tok med meg fra Paristuren til Mini og meg. Jeg brukte Truffle Jack ost, egg og jeg droppet skinken denne gangen. Hvis du skroller ned, over det siste bildet i dette innlegget er det en liste over forskjellige crock-smørbrød


For hvert smørbrød brukte jeg:

2 skiver brioche (bruk ønsket brødtype)
2 skiver trøffel Jack (bruk din favoritt ost)
1 egg
Litt salat og tomater til garnering og ekstra næringsstoffer.Forvarm ovnen til 200 C

Rist brødet i en panne med litt smør, legg osten mellom brødskivene.

Plasser smørbrød på et bakepapir kledt bakeplate og legg den/de  i midten av ovnen. Smørbrødet er ferdig så snart osten har smeltet.

Mens smørbrødene er i ovnen, steker du speilegg i en panne med litt smør på middels varme. Så snart egget er klart legger du det på toppen av smørbrødet og kos deg.Croque provençal (med tomat)
Croque auvergnat (med bleu d'Auvergne ost)
Croque gagnet (med Gouda ost og andouille pølse)
Croque norvégien (med røkt laks i stedet for skinke)
Croque tartiflette (med potetskiver og Reblochon-ost)
Croque bolognese / croque Boum-Boum (med Bolognesausaus)
Croque señor (med tomat salsa)
Croque hawaii (med ananas)


MiniMe og jeg lunsjer på Fauchon i Pais. Jeg hadde risotto med trøfler og hun hadde crock monsieur laget med bare brød, ski

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...