mandag 12. oktober 2015

Hasselnøtt og rug formkake


En sunnere kake funnet frem fra glemselen. 


Denne kaken lagde jeg opprinnelig for papirutgaven av Feelgood magasinet og oppskriften er fra  min tidligere svigermor, jeg har forandret litt på den.




100 g romtemperert smør
175 g sukker
2 egg
100 g malte hasselnøtt
1 dl melk
50 g samalt rug fint
50 g hvetemel
1 ts bakepulver
Litt godt syltetøy
Melis til glasur
rosen blader og bringebær til pynt


Visp smør og sukker hvitt og luftig.
Rør inn eggene ett og ett.
Ha i nøttene og melken
Bland rugmel, hvetemel og bakepulver og vis det tørre inn til en jevn og fin blanding.

Bruk en rund formkakeform eller en brødform.
Pensle formen godt med smeltet smør og dryss på mel.
Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen på 175 C i ca. 45 minutter.
Du kan bruke bare rugmel om du ønsker en kraftigere smak, men da blir kaken mer kompakt enn den med hvete mel i.

Når kaken er ferdig tar du den ut og lar den avkjøle seg, men den er i formen.
Ta ut kaken mens det fremdeles er litt lunk på den og pensle med syltetøy.
Bland ut 1 ts syltetøy i 1 sp vann og tilsett melis til du får en fin glasur og hell på toppen av kaken. Pynt med friske rosenblader og bringebær.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...