tirsdag 13. oktober 2015

Årets kokk 2015

Foto: Impulsfoto.no. Fra venstre: Christopher W. Davidsen, Øyvind Bøe Dalelv, Jan-Erik Hauge, Adrian Løvold, Adam Schive Bjerck, Christian André Pettersen.


I dag 13. oktober ble Norges viktigste kokkekonkurranse Årets kokk 2015 arrangert i Mathalen i Oslo, der seks av landets dyktigste kokker konkurrerte om å få bli den neste norske kandidaten i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen.En skulle tro man overvar en sportsbegivenhet i Mathallen Oslo i dag, det var god stemning, hurrarop, liv og leven fra publikum. Men på kjøkkenet var det høy temperatur og intens kokkelering under Årets kokk 2015 konkurranse, dessverre kan bare en av de seks talentfulle kokkene reise hjem med tittelen Årets kokk 2015.

Disse seks kjempet om tittelen Årets Kokk 2015 og neste Bocuse d'Or-kandidat for Norge:


· Christopher W. Davidsen (32) fra Restaurant Søstrene Karlsen i Trondheim.
· Jan-Erik Hauge (25) fra Tango Bar & Kjøkken i Stavanger.
· Adam Schive Bjerck (26) fra BARE Restaurant i Bergen.
· Øyvind Bøe Dalelv (26) fra Statholdergaarden i Oslo.
· Adrian Løvold (28) fra Storfosna Gods i Trondheim.
· Christian André Pettersen (26) fra Spiseriet i Stavanger.

Foto: Impulsfoto.no, Glad vinner

Christopher W. Davidsen er den heldig vinneren av den prestige fylte tittel som Årets Kokk 2015, han skal representere Norge i Bocuse d'Or Europa i Budapest i mai 2016, og deretter i verdensfinalen i Lyon i januar 2017, selve Bocuse d’Or.

Flere priser
Det var ikke bare Norges kandidat til den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen som ble kåret i kveld. Det ble også delt ut pris for blant annet beste ganefryd av Fenalår fra Norge, Beste Commis og Beste Identitet.

· Årets Kokk 2015: Christopher W. Davidsen

· 2. Plass: Christian André Pettersen

· 3.plass: Øyvind Bøe Dalelv

· Beste commis: Håvard Christian Werkland

· Beste identitet: Øyvind Bøe Dalelv

· Beste Ganefryd: Christopher W. Davidsen


I tillegg mottok tidligere gullvinneren Ørjan Johannessens commis en overraskelsespris som Årets Gullcommis på kr. 25 000.- i samarbeid med Gyldendal og Ingrid Espelid Hovig.

Foto:Impulsfoto.no, Fenalår med gulløyepotet


Tidsplanen for 
konkurransen i dag:

· Fra kl. 10.00: Konkurransestart. Første kandidat begynner å konkurrere kl. 10.00, de resterende kandidatene starter hvert 10. minutt.

Foto: Impulsfoto.no, Kronprinsen fortalte publikum at han var en kløpper på speilegg og havregrøt.

· Fra kl. 12.30: Ganefrydjuryen* / H.K.H Kronprinsen møter utøvere og dommere.

· Fra kl. 15.00: Presentasjon av sjømatretter.
Foto: Impulsfoto.no, fiskerett av vinneren

· Fra kl. 16.00: Presentasjon at kjøttretter.

Foto: Impulsfoto.no, Kjøttrett av vinneren.

· Fra kl. 18.15: Seremoni - Kåring av vinner.


Stiftelsen Bocuse d’Or Norge:
Bocuse d’Or Norges fremste oppgave er å velge ut og bistå norske kandidater frem mot verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranser; Bocuse d’Or Europa og Bocuse d’Or Lyon. Årets kokk er Norges viktigste kokkekonkurranse, hvor landets dyktigste og mest ambisiøse unge kokker konkurrerer om å komme til den internasjonale konkurransen. Bocuse d’Or Norges virke som «Olympiatoppen» for norske kokketalenter, skal også inspirere til økt matinteresse og fagkunnskap i Norge, og inspirere til rekruttering til faget over tid.

Bocuse d‘Or i Lyon ble etablert for 30 år siden, og i løpet av de 15 verdensmesterskapene til nå, har Norge tatt hjem fem gull, totalt ni pallplasseringer. Kun Frankrike slår Norge, med en pallplass. De 12 Bocusekokkene som har skapt disse fantastiske resultatene, er i dag blant Norges fremste og mest folkekjære kokker, og flertallet var å treffe som dommere under konkurransen i Mathallen i Oslo 13. oktober i år. Mer om dette på www.bocusedornorge.no

I juryen satt Norges fremste og mest folkekjære mesterkokker:
Foto: Impulsfoto.no

· Eyvind Hellstrøm (femteplass, Bocuse d’Or, 1989).

· Lars Erik Underthun (sølv, Bocuse d’Or, 1991).

· Bent Stiansen (gull Bocuse d’Or, 1993).

· Charles Tjessem (gull Bocuse d’Or, 2003).

· Tom Victor Gausdal (sølv Bocuse d’Or, 2005).

· Sven Erik Renaa (fjerdeplass, Bocuse d’Or, 2007).

· Geir Skeie (gull, Bocuse d'Or, 2009).

· Gunnar Hvarnes (bronse Bocuse d’Or, 2011).

· Ørjan Johannessen (gull Bocuse d’Or, 2015).

· Rasmus Kofoed, Danmark (gull Bocuse d’Or, 2011).

· Phillip Tessier, USA (sølv Bocuse d’Or, 2015).

· Even Ramsvik (to ganger sølv i Årets Kokk, kjent fra blant annet Michelin-restauranten Ylajali).


Om finalistene


Christopher W. Davidsen
Christopher William Davidsen (32) er den eldste kandidaten i Årets Kokk 2015. Til daglig er han konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas i Trondheim.

Les mer her: http://bocusedornorge.no/siddiskokken-doffy/Jan-Erik Hauge
Jan-Erik Hauge (25) er den yngste kokken blant årets kandidater. Likevel overbeviste han Akademiet om at han er en kokk å regne. Jan Erik arbeider til daglig som sous-sjef hos Kjartan Skjelde på Tango Bar & Kjøkken.

Les mer her: http://bocusedornorge.no/diplomatkokken-fra-bremanger/

Adam Schive Bjerck
Adam Schive Bjerck (26) etablerte i 2012 Adams Matkasse, Internettbasert handel og sammensatte menyer med gode råvarer og kvalitetssikrede oppskrifter. Adam holder selvsagt tett kontakt med restaurantbransjen, og fungerer blant annet som rådgivende kokk ved BARE Restaurant i Bergen.

Les mer her: http://bocusedornorge.no/pionerkokken-fra-bergen/


Øyvind Bøe Dalelv

Øyvind Bøe Dalelv (26) er sous-sjef hos Bocusekokk Bent Stiansen ved Statholdergaarden i Oslo. Han kommer fra Bodø, hvor han delte både oppvekst og kokkeskolen med kandidaten til kjøkken nr. 5, Cristian Andre Pettersen.

Les mer her: http://bocusedornorge.no/statholderkokken-fra-nord/
Adrian Løvold
Adrian Løvold (28) er kjøkkensjef ved Storfosna Gods, en herregård på øya Storfosen på Ørlandet på Trøndelagskysten. Der får han levd ut to av sine sterke livslange interesser, matlaging og dykking.

Les mer her: http://bocusedornorge.no/dykkerkokken-fra-trondheim/


Christian André Pettersen
Bodøværingen Christian Andre Pettersen (26) har en sterk driv i seg for å konkurrere internasjonalt i kokekunst. Siden han var ni år gammel har målet vært å stå på pallen i Bocuse d'Or. I dag jobber Christian Andre som assisterende kjøkkensjef ved Spiseriet i Konserthuset i Stavanger.

Les mer her: http://bocusedornorge.no/ostvestkokken-fra-bodo/


Stiftelsen Bocuse d’Or Norge:
Bocuse d’Or Norges fremste oppgave er å velge ut og bistå norske kandidater frem mot verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranser; Bocuse d’Or Europa og Bocuse d’Or Lyon. Årets kokk er Norges viktigste kokkekonkurranse, hvor landets dyktigste og mest ambisiøse unge kokker konkurrerer om å komme til den internasjonale konkurransen. Bocuse d’Or Norges virke som «Olympiatoppen» for norske kokketalenter, skal også inspirere til økt matinteresse og fagkunnskap i Norge, og inspirere til rekruttering til faget over tid.


Bocuse d‘Or i Lyon ble etablert for 30 år siden, og i løpet av de 15 verdensmesterskapene til nå, har Norge tatt hjem fem gull, totalt ni pallplasseringer. Kun Frankrike slår Norge, med en pallplass. De 12 Bocusekokkene som har skapt disse fantastiske resultatene, er i dag blant Norges fremste og mest folkekjære kokker, og flertallet blir å treffe som dommere under konkurransen i Mathallen i Oslo 13. oktober i år. Mer om dette på www.bocusedornorge.no

* Les mer om Ganefrydjuryen her: http://bocusedornorge.no/solid-jury-dommer-beste-ganefryd-arets-kokk-2015/Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...