mandag 27. juni 2011

Lime pai

For English click here
Min mann elsker Key Lime pie. For15-16 år siden kom vi over en oppskrift i Aftenposten og prøvde den, kjempe god og passe syrlig. Det var en oppskrift med masse egg og creme fraiche, men konsistensenvar ikke helt riktig.  Tidlig på åttitallet som tenåring bodde han i USA sammen med foreldrene sine og fikk smaken på paien der. Hver gang vi har vært i USA så er det alltid lime pai til dessert hvor enn vi er, hvis de har pai da. Det har til og med hendt at vi har snudd i døren til en restaurant bare fordi de ikke hadde lime pai. Problemet med de amerikanske paiene, de er litt for søte for oss, spesielt siden vi nå hadde blitt vandt til Aftenposten oppskriften. Vi skulle prøve en amerikansk oppskrift her for ikke så lenge siden en oppskrift fra et sted som het The Blond Giraffe(tror jeg), som vi tilfeldigvis var forbi da vi var på Key West.Vi hadde kjøpt en flaske med Key lime juice der, hvor oppskriften stod på baksiden av flasken. Det artige er at det viser seg at det er den samme oppskriften som står på Tørsleffs kondesert melk boksen. Noen er vane dyr og vi er ingen untak, vi hadde alltid tidligere bakt Aftenposten sin, så det var på tide å prøve noe nytt. Jeg bakte og denne var mye enklere å lage, konsistensen var slik vi ønsket den, men altfor søt.Vi forøkte med litt mer lime juice, desverre ble det ikke helt riktig da heller. Jeg kom da på at kanskje vi skulle lage en porsjon av Aftenposten sin og Tørsleffs og blande. Da ble paien perfekt for vår del, men tungvindt å bake. Nå har jeg kommet frem til at jeg lager Tørsleffs oppskriften pluss en 1/2 boks med creme fraiche.
Mann og barn kommer hjem på i morgen, det blir 9 dager det, tror ikke jeg har vært så lenge borte fra mann og barn noen gang:(. Jeg tenkte jeg skulle overaske dem med pai, den må bakes i dag og stå kjølig til i morgen og da vil den være akkurat som vi vil ha den. Om paien ikke er en påskekake, så er den ihvertfall gul.

Her er oppskriften vi liker å bruke
300 g digestive kjeks
100 g smør
1 st vanilje sukker
1 ts kanel
Alle ingrediensene kjører jeg i en foodprosessor til det har muldret opp og blandet seg godt.
Trykker massen så i en pai form og baker i ovnen på 200 grader celsius i 5 minutter.

 Fyllet
4 eggeguler
1 boks Tørsleffs kondensert melk
1/2 boks creme fraiche
1 1/4 dl lime juice
I en bolle blander jeg 4 eggeplommer
og en boks med Tørsleff kondensert melk,
1/2 boks med creme fraiche
Kanskje blir det macarones senere
og har i 1,25 dl fersk presset lime juice.
Rart hvordan massen tykner, når man tilsetter lime juicen.
Heller så alt i pai formen og baker den i 200 grader celsius i 10 minutter.
 Avkjøl og sett kaldt til dagen etter.
Ferdig pai klar til dandering i morgen.

God  Påske!!!

Jeg hadde ikke nok krem

Gutta delte det siste stykke, men det måtte være mere krem.

2 kommentarer:

 1. Hei, tenkte bare jeg skulle si at jeg har fulgt denne oppskriften flere ganger og får en helt fantastisk pai hver gang. Takk for at du deler!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for tilbakemeldingen, det var veldig koselig og gøy å høre.
   Klem
   Liza

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...