tirsdag 2. august 2016

Grillet sideflesk på koreansk vis, samgyeopsal.

Lotus Grill, Koreansk Bbq, grilling, Bordgrill,

Mange i Norge har blitt kjent med Koreanske retter som Bulgogi eller Galbi som begge er storfe retter som tilberedes ved bordet. Samgyeopsal som jeg ville utalet samm gjyp sall på norsk er sidedeflesk som grilles ved bordet på samme måte som Galbi og Bulgogi.

Samgyeopsal (삼겹살) er en populær koreansk rett som er vanlig å servere som kveldsmat. Den består av skiver sideflesk. Det er ikke vanlig å marinere kjøttet men man kan om man vil, det vanlige er å krydre og salte mens man griller.. Det grillede kjøttet serveres med Ssamjang (쌈장 fermetert bønne dip med chili og hvitløk
),grønnsaker og salatblader. Man tar et saltblad ,dypper det grillede kjøttet i Ssamjang og legger det på salatbladet sammen med andre godsaker, ruller det sammen og spiser.Samgyepsal består av tre ord, sam(tre) gyeop(lag) sal(kjøtt), med henvisning til det som ser ut til å være tre lag som er synlige i kjøtt.
Lotus Grill, Bordgrill, grilling, Sommer, Hagekos,

Det du trenger til denne type mat er:

Bordgrill
Sideflesk nok til alle som skal spise.
Ssamjang, kjøpes i velassorterte innvandrerbutikker.
Saltablader
Perillablader, kjøpes i velassorterte innvandrerbutikker(kan sløyfes)
Kimchi, se HER for oppskrift
Bønneskudd med litt sesamolje og salt
Grønn chili, for ekstra hete
Vårløksalat i en ponsu lignende saus

Pozu-ish saus
0,5 dl lime juice eller sitron, du kan godt blande de to også.
0,75 dl lys soyasaus
2 ss mirin
2 ss riseddik


Denne type mat spises ved å pakke inn det grillede kjøttet i salatblader sammen med tilbehøret, sånn som man spiser taco.

Som avslutning til etegildet kan man drikke en deilig avkjølt og forfriskende punsj kalt Sujeonggwa laget på persimmon, kanel og ingefær. Se HER for oppskrift
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...