lizasmatverden.blogspot.com |
Sitter du noen ganger å tenker om du klarer å lage retten du nettopp spiste på restaurant? Det gjør jeg og når jeg tusler rund i butikkene plukker jeg med meg ingredienser og tenker "Så fint den kan jeg bruke".
Denne gangen har jeg forsøkt å gjenskape en rett jeg spiste på Oko Restoran som ligger i Kaberneeme i Tallinn. De brukte lokale råvarer men i min rett har jeg brukt norske råvarer som jeg har tilgang på. Torske loin, eplesmør, flowersprouts en krysning av grønnkål og rosenkål(kanskje et bedre ord for dette kunne vært blomsterkål) og skalldyrskum.
Lizasmatverden.blogspot.com |
Ingredienser til 4 personer
600-800 g Torske loin
Eplesmør, se oppskrift lenger ned
300-400 g Flowersprouts (bruk grønnkål eller rosenkål om du vil)
2,5 dl skalldyr- eller fiskekraft
2,5 dl skummet melk
Smør
Salt og pepper etter smak
Sitron timian og spiselige blomster til pynt
Først lager du eplesmøret siden den tar lengst tid.
Smørstek flowersproutsene i en panne
Kok opp kraft og ha i skummet melk, sett til side men hol den varm.
Kutt fisken i 4 like store biter, salt torsken lett på alle sider.
Stek fisken lett i en panne med 2 ss smør på begge sider på middels varme, du vil ikke at den får farge. Skru ned varmen og ha i 1/2- 1 dl vann og sett ett lokk over og la den stå til den er gjennom kokt.
Bruk en stavmikser for å vispe sammen fiskekraft og melk, det skal mikses kraftig til blandingen blir skummet.
Da er det bare å sette sammen retten på tallerken og nyte den med god drikke til. Jeg anbefaler å servere Godt brød og herlig bruntsmør til dette, for oppskrift se HER
lizasmatverden.blogspot.com |
Eplesmør
500 g epler (jeg brukte Gravenstein)
1/2-1 dl eplesider eddik
1/2 dl vann
1 dl sukker
1/4 ts Salt
2-3 kvister sitron timian
Finrevet skall og juicen av 1 sitron
1 Del eplene i biter og ha dem i en tykkbunnet kjele med sukker, eddik og vann, legg på lokk og kok opp. Sett ned varmen og ha i sitron timian og kok opp til eplene er myke, ca 20 min. Ta av varmen.
2 Ha eplemosen i en sikt og med en sleiv eller en skje trykker/skraper du blandingen igjennom. tilsett salt og sitron smak og juster sødme og syrlighet om du vil.
3 Kok opp blandingen på middels varme under jevn røring, du vill ikke at den brenner seg fast i bi kjelen eller at du får en tykk skorpe i bunne av kjelen. Kok opp til en tykk og glatt grøt.
lizasmatverden.blogspot.com |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar