onsdag 10. juni 2015

Pannekaker med kyllingsalat

 Onsdager er som regel suppe og pannekaker hos oss, men av ren latskap og repetisjon hender det at vi dropper pannekakene. Vi spiser jo ikke det samme på veldig lenge.
Denne onsdagen foreslår jeg pannekake og suppe.
Deilig myke pannekaker fylt med kyllingsalat og jordbær- og rabarbrasuppe til dessert.
Til forskjell fra lefser og lomper er pannekaker mye mykere i konsistens. Da jeg var i Frankrike for litt siden fikk jeg noe lignende med i nistepakken og gjennoppdaget fyltepannekaker igjen.

Til 4 Personer


4 stk egg
1⁄2 ts salt
5 dl melk
2 dl hvetemel
2 dl havremel



Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time.

2. Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.

Kyllingsalat
500 g ferdig grillet/stekt strimlet kyllingkjøtt
1 pk baby leafs eller annen salat
1/2 finhakket rødløk
2-3 ss frisk timian
1 del creme fraishe
1 del majones
1 del sennep
salt og pepper
Bland creme fraishe, majones og sennep i en bolle og smak til med salt og pepper.
Ha kylling, salat bladene, rødløk og timian i dressingen og bland godt.

Fordel kyllingsalaten på pannekakene og brett sammen pannekakene.
Dander litt løk og timian på pannekakene og server.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...