lørdag 6. juni 2015

Mionetto kveld på Kulinarisk akademi

Herlig kveld med bobler og god mat med bloggere og journalister på Kulinarisk akademi.

En gjeng med bloggere og journalister var samlet på Kulinarisk Akademi for å smake og lage middag med Mionetto en ny prosecco som nylig er lansert i Norge.

Vi ble delt opp i grupper hvor noen laget forrett, noen hovedrett og jeg kom i gruppen for dessert.
Sabayonen som du ser på bildet nederst til høyre er håndpisket av meg. Eggeplommer og kremfløte pisket med ømhet og kjærlighet;) ha ha ha.
Det var faktisk ganske tungt, 20 eggeplommer og sukker skulle piskes til lett og luftig eggedosis krever litt muskler i armene merket jeg, men siden jeg aldri har laget Sabayon før og meldte meg frivillig til den stasjonen.

Oppskriften på desserten jeg laget 


Sabayonne med friske bringebær
1 kurv med bringebær
8 eggeplommer
4 ss suer
1 vaniljestang
2 dl Prosecco
1 dl kremfløte

Pisk sammen eggeplommer, suker og frøene av en vaniljestang i en stålbolle. Pisk inn Prosecco og sett bollen over vannbad og visp jevnt til den tykner. Hell så blandingen i en kjøkkenmaskin og fortsett og piss på lav hastighet og la den avkjøle seg.

Pisk kremfløten og vend den inn i sabayonnen.

Anrett bærene i skåler og dander sausen over. 
Karamelliser med en brenner eller under grillen.
OBS følg med hele tiden for karamelliseringen går fort.Mionetto Prosecco Brut DOC har en intens fruktig bouquet med et hint av epler. Det er veldig tørr, frisk, er lett i kroppen og godt balansert. Den er perfekt som aperitiff eller som et herlig supplement til lette forretter og hovedretter med fisk eller kylling og samt milde oster. 
Den er også utmerket som en base for musserende vin cocktails.


Historien om Mionetto strekker seg tilbake til 1887 da Francesco Mionetto bestemte seg for å starte med vinproduksjon med base i Valdobbiadene, midt i hjertet av Conegliano-Valdobbiadene DOCG området. Mionetto har med tiden blitt et av flaggskipene for området og har helt siden starten vært en moderne og innovativ produsent med nese for kommende trender, men samtidig med sterke bånd til sine røtter. Lidenskap og tradisjon er de grunnleggende verdiene til Mionetto. Prosecco DOC Treviso Brut er Mionetto sitt mest solgte produkt, en internasjonal bestselger som også passer meget godt til det norske markedet. En tiltalende og vellaget Prosecco som passer til enhver anledning. 

Buon apettito.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...