onsdag 12. februar 2014

Bibringe med rotfrukter og grønnebønner

Bibringe som er langtidstrukket er utrolig godt, du får så mørt og smakfullt kjøtt.
Gutta koser seg når jeg lager dette så jeg lager ofte en ekstra stor porsjon til både gryte, kjøttpaier og pulled beef burger.

Bibringe med rotfrukter og grønnebønner

4 porsjoner


1,5 kg shortribs/bibringe
2 løk
2 gulrøtter
1 persillerot
¼ sellerirot
2 kvister rosmarin
4-5 laurbærblad
1 ts hel sort pepper
1 ts salt pr liter vann
Vann

Brun kjøttbitene før du legger dem i gryten sammen med rotfruktene og urtene. Hell på vann til alt er såvidt dekket.
Kok opp og sett ned varmen, la dette stå å godgjøre seg i 5-6 timer, jo lenger jo bedre.
Sil kraften og spar på den til rotfruktblandingen
Ta ut grønnsakene og skyll de fri for bøss og mos dem med en stavmikser.
Denne mosen bruker jeg til neste steg.

Rotfruktrøre

1 løk hakket
4 gulrøtter skåret i skiver
2 spersillerot skåret i skiver
½ sellerirot skåret i terninger
¼ kålrabi skåret i terninger.
1 ss smør
1 ss tomatpuré
salt og pepper etter smak

En pakke med grønnebønner


Stek løken i smør til den blir fin og blank
Tilsett de oppskårede røttene og fres de litt i pannen, ha i tomatpuré og hell i ca 5 dl kraft.
La dette koke opp til alle grønnsakene er møre og bruk rotmosen du laget tidligere som tykningsmiddel.

Stek opp oppskåret bønner i litt smør

Fordel dette på tallerkner, ha på kjøttet og bønnene og garner med litt urter til slutt.

Server gjerne med godt brød til.
Enkle smaker men å så godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...