Bibringe som er langtidstrukket er utrolig godt, du får så mørt og smakfullt kjøtt.
Gutta koser seg når jeg lager dette så jeg lager ofte en ekstra stor porsjon til både gryte, kjøttpaier og pulled beef burger.
Bibringe med rotfrukter og grønnebønner
4 porsjoner
1,5 kg shortribs/bibringe
2 løk
2 gulrøtter
1 persillerot
¼ sellerirot
2 kvister rosmarin
4-5 laurbærblad
1 ts hel sort pepper
1 ts salt pr liter vann
Vann
Brun kjøttbitene før du legger dem i
gryten sammen med rotfruktene og urtene. Hell på vann til alt er
såvidt dekket.
Kok opp og sett ned varmen, la dette
stå å godgjøre seg i 5-6 timer, jo lenger jo bedre.
Sil kraften og spar på den til
rotfruktblandingen
Ta ut grønnsakene og skyll de fri for
bøss og mos dem med en stavmikser.
Denne mosen bruker jeg til neste steg.
Rotfruktrøre
1 løk hakket
4 gulrøtter skåret i skiver
2 spersillerot skåret i skiver
½ sellerirot skåret i terninger
¼ kålrabi skåret i terninger.
1 ss smør
1 ss tomatpuré
salt og pepper etter smak
En pakke med grønnebønner
Stek løken i smør til den blir fin og
blank
Tilsett de oppskårede røttene og fres de
litt i pannen, ha i tomatpuré og hell i ca 5 dl kraft.
La dette koke opp til alle grønnsakene
er møre og bruk rotmosen du laget tidligere som tykningsmiddel.
Stek opp oppskåret bønner i litt smør
Fordel dette på
tallerkner, ha på kjøttet og bønnene og garner med litt urter til
slutt.
Server gjerne med
godt brød til.
Enkle smaker men å så godt.
Enkle smaker men å så godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar