lørdag 6. februar 2016

Fastelavnboller 2016



Fasten er like rundt hjørnet og det er på tide å fete seg opp.


Kjenner du noen som kommer til å faste de neste 40 dagene etter askeonsdag? Tror ikke det er så mange i den vestlige verden som fremdeles faster.

I år blir det hjerteformede boller og fyllre dem med jordbær og krem som jeg vanligvis gjør.


Her er linker til andre boller jeg har gjort, I fjor (2015) og året før (2014).


Jeg har brukt min vanlige bolleoppskrift.





DEIG

1 pakke tørrgjær
3 dl lunken melk
0,75 lunkent vann
100 g smelte tsmør
1 dl sukker
2 store egg
1 ts salt
12 dl mel
1/2 ts malt kardemomme

Oppløs gjær i varmt vann og litt av sukkeret i en bakebolle. Rør og la det stå i noen minutter. Tilsett melk, smeltet smør, sukker, egg, salt, og 3/4 av melet. Bland og tilsett nok av det resterende mel for å danne en fast deig.
Hvelv deigen ut på et bakebord og kna den smidig og elastisk ca. 5 minutter. Deigen er klar når det er glatt, og når du kan dytte den med en finger og den spretter tilbake. Form deigen til en glatt ball og plasser den i en stor smurt bolle. Dekk med plastfolie eller aluminiumsfolie og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Når deigen er ferdig hevet slå den sammen, elt den lett og kjevle den til en 1-1,5 cm tykk leiv. Trykk ut hjertet former eller formen deigen slik du ønsker.

Sett bollene på en bakepapir kledt bakebrett, dekk dem til og la dem heve til dobbel størrelse.

Stek bollene i en forvarmet ovn på 180 C i 10 minutter eller til de er gyllenbrune.

Du kan også pensle bollene med litt egg før du bake dem for å gi dem en fint og blakt utseende.

Server med pisket krem og nyrørte jordbær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...