mandag 16. april 2012

Palitaw, Filipinske rislapper med kokos og ristet sesamfrø

med palmesukker
Dette er en av barndommens minner, min mor laget disse en gang i mellom
Palitaw betyr å flyte til overflaten og det er det denne desserten/snacken gjør når den er ferdig.



med rårørsukker
5 dl klebrig ris mel/glutinous rice flour
Glutinous rice betyr at den er klebrig, ikke at den inneholder gluten
2,5 dl vann
blandes sammen til du får en deig
lag små boller og klem flate 
Kok opp en kaserolle med vann og slipp bollene oppi
de er ferdige når de flyter opp til overflaten og derfor navnet "oppflytere" :)
Så blander du sammen
1,25 dl palmesukker, rå rørsukker, vanlig sukker eller sukrin
1,25 ristet sesamfrø
2,5 dl kokosmasse
og ruller de ferdige "oppflyterene"
Jeg laget halvparten med palmesukker og den andre med rårørsukker
Palmesukker lages fra kokosnøttpalmens blomster og har en spesiell aromatisk karamellaktig sukkersmak. Palmesukker kan erstatte honning, vanlig hvitt eller brunt sukker. Palmesukker har mindre påvirkning på blodsukkeret (lavere glykemisk indeks, GI ), enn vanlig hvitt og brunt sukker. Det er interessant for de som er opptatt av vektkontroll og diabetes. Honning har i snitt en glykemisk indeks, GI= 55. Rårørsukker GI= 68, Den glykemiske indeksen (GI) for palmesukker er 35.
Bland rismel og vann til en klebrig masse
Rull kuler og klem dem litt flate litt større og litt tykkere enn en 5'er, egentlig opp til deg.

Ha de i det kokende vannet
Legg de over på sukker, kokos og sesam blandingen.
Da er de ferdige :)
 Selve deigen smaker ikke så mye, det er det rundt som gir det smak og de blir sånn seigmen seige.
Palme sukkeret på disse rislappene minnet meg på noe min mor gjorde da jeg var liten og det var å koke inn kokosmel til det ble en seig klebrigmasse for så å varme videre til det ble kornete nesten litt likt dette sukkeret.

1 kommentar:

  1. wow, så spennende. Takk for at du delte, ser veldig godt ut!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...