lørdag 10. mars 2012

Galbi koreansk bbq

Galbi er ikke så ulikt raclette, man sitter rundt bordet og tilbereder maten og der stopper likheten for ingrediensene er forskjellig. I helgene når vi er så heldige å ha pappa hjemme, liker vi å bruke litt tid rundt bordet. Noen husket når vi begynte å spise denne gangen pga et tv programm og da vi var ferdig etter 1,5 kilo kjøtt og fire store salathoder og tittet på klokken hadde det gått mer enn 1,5 timer. Det som er fint med galbi er at det får barna til å spise mere grønt enn vanlig.


Vi har gjerne en løksalat til som er rett og slett strimlet løk og vårløk i ponsu lignende saus og wasbi
bland sammen
1 dl lys soyasaus(jeg brukte tamari for det var det jeg hadde)
0,25 dl fersk apelsinjuice
2 ss ferk sitronjuice
3 ss vann
1ss mirin (søt risvin) eller sherry
og ha i strimlet vårløk og løk

Her blander mannen wasabi i løksalaten
Man griller raskt tynne skiver med kjøtt og klipper opp i passende stykker, vi bruker gjerne entrecote.
Vi grillet sopp og hvitløk også, soppen er kjøpt hos den lokale innvandrerforretningen og ligner en kongeøstersopp, du kan bruke vanlige sjampignoner også.

Så tar man et salat blad og legger kjøtt og tilbehør på ruller sammen og spiser.
Samjang
Man kan få tak i det meste i norge, men en ting hadde mannen med seg fra Korea sist han var der og det er denne sausen som kalles samjang hvor hoved ingrediensene er fermenterte soyabønner, fermentert chilli, løk, hvitløk og sesam olje.
Det er samjang i den lille runde skåla til høyre og i den til venstre er det sesamolje drysset med litt maldonsalt, vi synes det er utrolig godt å dyppe kjøttstykkene i begge.
Kimchien vi hadde i kveld var kjøpt i den lokale innvandrerforettningen
Så til dette trenger du
En bordgrill
Godt kjøtt entrecote eller bedre, man kan også bruke kylling og svinekjøtt.
sopp
hvitløk
grønn mild chilli( hadde ingen denne gangen)
Masse salatblader
løk 
vårløk
samjang
sesamolje
kimchi
I korea så skal det være mye tilbehør som man har i små skåler på borden, vi har brukt basisen og det vi liker best.

HER kan dere bestille koreanske produkter på nett.

5 kommentarer:

  1. Dette så spennede ut. Jeg er veldig svak for asiatisk mat. Dette hadde vært gøy å prøve en gang :)

    SvarSlett
  2. Dette er bare helt nydelig. Spiser det når vi er i Little Corea i New York, men har ikke tenkt på å prøve selv. Nå vil jeg jammen meg prøve dette hjemme også.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvis det er noe du lurer på og hvor du kanskje kan finne diverse ingredienser så bare spør.
      Klem
      Liza

      Slett
  3. Dette er bare helt nydelig. Spiser det når vi er i Little Corea i New York, men har ikke tenkt på å prøve selv. Nå vil jeg jammen meg prøve dette hjemme også.

    SvarSlett
  4. Hei Liza. Super matblogg og genialt at du skriver om koreanske matretter:)
    Forøvrig kan jeg informere at diverse ingredienser til koreanske matretter kan fås hos www.koreamat.no - Norges eneste koreanske matbutikk på internett:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...