søndag 11. mars 2012

Potstickers/goyza/mandu

Kinesiske jiaoza , japanske goyza, koreanske mandu, tyrkiske manti , mongolske buuz eller potstickers som man sier i engelsktalelige land, kjært barna har mange navn. Disse er omtrent en og det samme, noen fyll kan variere men hoved ingrediensene er gjerne det samme. Duplingsene kan dampes, stekes eller friteres

2 dl finsnittet kål/kinakål
4 ss hakket vårløk
400 g svinekjøttdeig
2 ts sesamolje
2 ts sukker
4 ss soyasaus
2 fedd presse hvitløk
2 ts finrevet fersk ingefær
Steker dette opp i en panne og lar blandingen renne av i en sil eller dørslag før jeg fyller goyza lappene
Slik ser pakken ut som jeg kjøpte på den lokale innvandrerforretningen
Man tar en lapp og pensler på pisket egg
har på fyll
bretter i to
lager brettekant


Saus
1 dl ris eddik
1 dl soyasaus
1/2 ts knust chilliflak
1 fedd presset hvitløk
1/2 ts finrevet fersk ingefær
3 ss finhakket/revet løk
1 ts sesamolje

15 åringen hjalp mamma å lage maten i dag og han er veldig flink til å lage mat se HER










1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...