lørdag 24. mars 2012

Napoleonshatter

Deig
200 g smør
100 g sukker
1 stk egg
300 g hvetemel

Mandelfyll:
120 g mandler
2 stk eggehvite
120 g melis

Rør smør og sukker luftig og hvitt, og rør inn egg og mel til en ganske fast deig.
Melmengden avhenger av størrelsen på egget. Sett deigen kaldt ca.1 t.
Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker på 6-7 cm i diameter.
Skåld mandlene, legg dem til tørk og mal dem når de er tørre.
Visp eggehvitene stive med melis. Ha i de malte mandlene.

Legg en kule mandelmasse midt på deigen og brett opp til en tresnutet hatt.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180º i ca.12 min, avkjøl på rist.

1 kommentar:

  1. Tusen takk for at du deler oppskrift.
    Desse trur eg jammen meg vi må ha i konfirmasjonen til yngstemann no i vår.

    Likar å servere småkaker eg.
    Og no er det berre å finne ei kake som passar å dyppe i sjokoladefontenen. :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...