I motsetning til Liege vaflene kommer altså denne typen fra Brussel. Jeg har lest et eller annet sted at da en amerikaner introduserte disse til amerikanerene oppdaget han at mange av hans medborgere ikke viste hvor Brussel var og derfor byttet navn til belgiskevafler :)
Denne typen vaffel er også luftigere og sprøere enn Liegevaflene
4 stk eggeplomme
Denne typen vaffel er også luftigere og sprøere enn Liegevaflene
4 stk eggeplomme
bitte litt salt
100 g sukker
3 ts vaniljesukker
500 g hvetemel
150 g smeltet smør
3,5 dl melk
3,5 dl vann
3,5 dl vann
25 g gjær
1 ss olje
4 stk eggehvite
Slik gjør du
Rør sammen eggeplommer, salt, sukker, vaniljesukker og mel.
Smelt smøret, ha i melk og vann. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha det over i røren. Bland inn pisket eggehvite til slutt. La røren hvile en time.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar