Denne kaken var min manns favorittkake da han var liten, derfor ville Hanna bake denne i dag for sin far siden det er farsdag
Sukkerbrød bunn med sjokoladeglasur.
Jeg har aldri smakt tante Ruths kake, men jeg har blitt forklart hva glasuren inneholder.
200 g dronning kokesjokolade
200 g smør
som vi smeltet på medium varme og blandet inn
200 g melis
vispet godt og hadde i
1 egg
glasuren er ferdig når den tykner.
Delte kakebunnen i to og hadde litt av fyllet i midten og helte resten på toppen av kaken.
Sukkerbrød til rund form 26 cm.
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.
Fyll røren i smurt form. Stek på 160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet.
Avkjøl kaken i formen, hvelvet på plate eller rist.
Går det å bruke vanlig kokesjokolade til glasuren?
SvarSlettJa det kan du.
SlettJeg bruker det jeg har liggende hjemme. Årsaken til at jeg ikke har skrevet noe type sjokolade, er at jeg synes personen som baker skal kunne velge selv.
Hva med krokansjokolade, noen av de nye premiumsjokoladene til Freia med smak eller Valhrona osv. Den type sjokolade du bruker setter preg på kaken:)
Mvh
Liza