fredag 4. november 2011

Snurrer i hjemmelagde muffinsformer

Bakte vanlige snurrer i dag og med kokos, og testet ut mine hjemmelagde muffinsformer. Gå inn her for å se hvordan jeg lagde formene.
Forsøkte å bake de med og uten pyntepapiret
De på fatet ble bakt med, de i forgrunn ble bak med bare bakepapir det funket begge deler.

Jeg bruker en enkel bolle deig jeg lærte for så lenge siden at jeg husker ikke hvor jeg har fått oppskriften fra.
ca. 750 g mel
100 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
bland i en bolle
150 g smør eller margarin
smelt og bland med
5 dl melk
 varm opp til litt over kroppstemperatur
ha oppi
1 pakke tørrgjær
rør sammen og ha det i den tørre blandingen
bland godt og kna deigen til den blir smidig.
Hev deigen til dobbel størelse og bak ut
Kjevle ut deigen til en rektangel, ha på smør, sukker og kanel, rull den sammen og skjær i skiver og legg de oppi formen.
Bak dette på 220 grader Celsius varmluft i 10-15 minutter
Eller så kan du ha kokos på isteden for kanel, det elsker barna mine.

1 kommentar:

  1. Å så stilige! Tror jeg må prøve å bake muffins eller makroner i helga.

    Ha en herlig fredag!

    Klem

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...