fredag 23. januar 2015

Sushi fredag


Jeg ble spurt på Instagram om jeg hadde en god oppskrift på sushiris, Jeg har lagt ut oppskrift før, men tenkte jeg skulle legge den ut igjjen.

Hvordan lage sushi ris,  denne oppskriften har jeg funnet i et hefte som heter The fine Art of Japanese Cooking av Hideo dekura og den er ganske grei, kanskje litt søt og salt, så jeg har halvert sukkermengden og salt mengden.


400 g sushiris
750 ml vann

Eddiksblanding
5 ss Riseddik
1 ss Mirin
1,5 ss Sukker
1 ts Salt

Rens risen til vannet er klart og la risen renne av i en finmasket sil i ca. en time. 
Kok opp risen i en kasserolle til vannet begynner å koke, reduser varmen til medium og legg på lokket, la den koke i 5 minutter til. Reduser varmen igjen til lavest temperatur og la risen godgjøre seg i 12-15 minutter til. Ta kasserollen av varmen, ta av lokket og legg et tehåndkle over kasserollen og sett på lokket igjen og la den stå i 15 minutter til.

Mens risen koker blander du Eddiksblandingen og kok den forsiktig opp til sukkeret er helt løst opp, rør en gang imellom. Når sukkeret er løst opp tar du den av varmen og lar blandingen avkjøle seg.

Fordel risen på et fat med en tresleiv, husk at fatet må ikke være av metall.
Rør rundt i risen med tresleiven mens du forsiktig heller oppi eddiksblandingen.
Vifte risen med en vifte eller med en pappbit til risen får romtemperatur. 

Dekk risen med et rent håndkle til du skal bruke den. Risen holder seg en dag og er ikke noe særlig å bruke igjen.

Da er det bare å lage makiruller eller nigiriputer.
Håper bildene under er selvforklarende

Husk å kjøpe inn nori, wasbe, laks, avokado, syltet ingefær og annet du vil lage sushi av.
Jeg har blitt fortalt at på en fin makirull overlapper ikke risen som rullekake.


3 kommentarer:

  1. Nå fikk jeg veldig lyst på sushi!! Flink du er. Sees snart i Mi.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ha ha ha, tok meg noen sekunder, men så forsto jeg at du ikke mente Miami og da vet jeg hvem du er:) Ja, vi sees snart, dette blir en skikkelig jentetur.
      Klem
      Liza

      Slett
    2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...