torsdag 12. mars 2015

Thai rekekaker med daikon- og gulrotsalat

Har du smakt rekekaker? 
 Her til lands er det mer vanlig å nyte skalldyr i sin rene form, men ute i det store utland er det ikke så uvanlig å lage kaker av forskjellige skalldyr og ikke bare fisk. Disse sprøstekte rekekakene er gode som snack eller forrett og gjerne med en lett syltet salat og sweet chilisaus til. Jeg har brukt rå fjord reker, men du kan også bruke scampi som er enklere å få tak i.




Snack eller forrett til 4 personer trenger du


500 g reker eller scampi
4 fedd finhakket/presset hvitløk
1-2 håndfull med hakket fersk koriander
1 ts salt
ønsket mengde med finhakket chili og pepper

Bruker du scampi isteden for reker, bruk
1 egg for å binde massen sammen.

Til panering
1 lett vispet egg
1-2 dl panko smuler eller annen brødrasp

Olje til steking
Jeg har brukt kokosolje som gir dem en lett kokossmak.
hvis du ikke har kokos olje så kan du ha i kokosmasse sammen med brødsmulene som du panerer kakene med, 50/50 fordeling.

Sweet chilisaus se oppskrift HER, men du kan bruke ferdig kjøpt.

SALAT
3 revne gulrøtter
tilsvarende mengde revet daikon.
Du kan også bruke grønn papaya eller finrevet hodekål.
1 fedd presset hvitløk
5 ss fishsauce
1-2 ss sukker
juicen av 2-3 lime

Bland hvitløk, fish sauce, sukker og lime juice i en bolle.
Riv grønnsakene og ha dem i bollen sammen med grønnsakene.

Hakk alle ingrediensene sammen til rekekakene sammen
lag små kaker, dypp dem i vispet egg og paner dem i brødrasp.
Stek kakene i litt olje på medium varme på begge sider til de blir gjennomstekte.
Server med søt chilisaus og salat.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...