tirsdag 31. mars 2015

Deilige sjømatburgere med wakame

Sjømatbørgere med inspirasjon fra østen, litt salt, litt sterk, litt søtt og litt syrlig.
Det er wakame salaten som gjør disse litt søtt og syrlig

Du trenger til 8 store burgere


Burgerbrød
Strimletsalat 
Wakame salat, ferdigkjøpt
Nori flak

Majones
Shiracasaus eller annen chilisaus
Bland ønsket mengde majones med ønsket mengde saus.

300 g grovhakket laksefilet 
300 g grovhakket torskefilet
300 g pillede rå reker eller ferske
1 ts salt
Bland dette sammen og sett til side.

300 g seifilet 
1 ts salt 
0,5 dl fløte
1 egg
2 ts  potetmel 
2 fedd presset hvitløk
3 ss gressløk 
Pepper 

Smør til steking
Kjør seifilet og salt godt sammen i en foodprosessor.
Spe med melk og matfløte til en jevn farse.
Tilsett potetmel, hvitløk og  finhakket gressløk.
Smak til med nykvernet sort pepper.

Bland fiske farsen med den grovhakkede fisken og rekene

Form deigen til burgere og stek dem i smør på middels varme til de er gjennomstekte.

Sett sammen burgerene 
Smør majones på den nederste delen av burgerbrødet, ha på strimlet salat, burger, nori, wakamesalat og tilslutt toppen av burgerbrødet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...