torsdag 5. mars 2015

Rask yakitori

Sist jeg var i Kjøbenhavn spiste jeg på et sted som heter Sticks'n Sushi og fikk noen herlige grillede spyd med laks eller laks yakitori. Jeg fikk lyst på den smaken igjen, men siden dette var en impuls fikk ikke fiskebitene marinere mer enn 30 minutter og stekt i en panne.
Serverte laksespydene med ris og en enkel salat.


Til ca. 4 personer
6 ss soyasaus
6 ss mirin
6 ss sake
1 ss sukker
800 g laks skåret i terninger
Små grillspyd

Bland soyasaus, mirin, sake og sukker i en bolle ha laksetrningen i bollen og 
bland forsiktig la bollen stå mens du klar gjør resten av ingrediensene.

4 dl kokte edamamebønner
1 snittet rødløk
6 redikker
1/2 oppkutet agurk

4 porsjoner med kot ris.

Begynn med å koke ris slik det står anvist på pakken.

Bland ingrediensene til salaten utenom agurkene i en bolle og dryss på med en liten klype salt. maldonsalt.

Tre fikebitene på grill spyd og legg tilbake spydene i marinaden

Når risen er ferdig har fiskebitene fått trukket seg litt i marinaden og du kan begynne å steke dem.

Jeg steker spydene på høy varme veldig raskt på alle sider og så setter du ned varmen og heller resten av marinaden i stekepannen med fisken. La dette trekke veldig raskt. Hele denne prosessen tar 5-6 minutter.

Da er det bare å blande inn agurkbiten i salaten og sette maten på bordet.
Marinaden/sjyen brukes som saus til retten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...