onsdag 16. oktober 2013

Laks med teriyakisaus

Man kan ikke ha noe godt for ofte og denne retten er en favoritt hos oss, en norsk/japansk fusion?
Som oftest lager jeg denne retten med ferdig saus på flaske, men den er super enkel å lage fra bunnen av.

Ingredienser til 2 personer


500 g filetert og skinnfri laks delt i 4 biter
1 skivet løk
1 skivet paprika
1 dl soyasaus
1/2 dl Mirin
2 ss riseddik
3 ss brunt sukker
2 fedd presset hvitløk
1,5 ts revet fersk ingefær
1/2dl vann
1 strøken ts maisenna
ristet sesamfrø og hakket vårløk til pynt
kokt ris.
Jeg begynner med å koke opp ris,
så steker jeg opp løk og paprika til løken blir blank, men fast.
Så blander jeg soyasaus, mirin, risvinseddik, sukker, hvitløk og ingefær og koker opp til sukkeret er løst opp, så jevner jeg med vann og maisenna. Når sausen har blitt passe tykk, setter du ned varmen.
Legg laksebitene i sausen og la fisken trekke på svak varme.
Jeg pleier å legge løken og paprikaen over fisken mens den ligger i pannen og trekker.
Fisken er ferdig når den har blitt svakt rosa og fremdeles litt blank øverst.
Legg halvparten av grønnsakene på en tallerken, legg to fiskebiter oppå og hell på godt med saus, tilslutt drysser du ristet sesamfrø og hakket vårløk. Server med ris og godt drikke i glasset:)

2 kommentarer:

  1. Nam! Dette så veldig godt ut:-) Jeg må innrømme at jeg alltid bruker teriyakisaus fra Blue Dragon. Nå ble jeg litt inspirert til å prøve å lage denne sausen fra bunnen av :-) Veldig hyggelig at det dukker opp blogginnlegg fra deg igjen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for at du synes det:) Har dessverre hatt litt å stri med i det siste.
      Jeg har også vært lite rundt hos dere bloggevenner og tittet også, men forhåpentligvis er jeg oftere å titter rundt fremover:)
      Klem

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...