Tempura er også en rett som familien liker. Skampi, søtpotet, løkringer, sjampinjonger og paprika er det jeg oftest bruker.
Oppskrift til 4 personer
Lag sausen først
Tempura dipsaus
2 dl vann
0,5 dl mirin
1 ss soyasaus
Dashi pulver, i mangel på dette brukte jeg litt grønnsaksbuljong 1/3 dels kube
Kok opp og den serveres varm
Gjør klar alt som skal fitteres
20-24 skampi
1 løk
1 paprika
1 søtpotet oransj type
4 sjampinjonger
Varm opp oljen til frittering
Skjær grønnsakene i skiver eller ringer
Skampiene snitter jeg på oversiden og banker de lett flate
Tempurarøren lager du rett før du skal frittere
Tempura røre
1 lettvispet eggeplomme
2,5 dl iskaldt vann
2 dl mel
0,5 dl maisenna
1 liten pakke med Panko brødsmuler, har du ikke dette kan du bruke griljermel
Bland eggplommen og vannet, rør in melblandingen til en jevn røre
dypp ingrediensene i røren en og en og dypp igjen i brødsmulene, så fritterer du litt og litt av gangen.
Fritter til de er gylne og flyter opp. Ta de ut og la de renne på kjøkkenpapir.
Server med ris og godt drikke:)
Risen lager jeg gjerne etter at jeg har laget sausen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar