Denne retten lager jeg ofte på dager jeg vil ha noe kjøttfritt eller en variasjon av denne for å få i barna ekstra med grønnsaker og den er fin å lage i porsjonsformer til lunsj/matpakke. Det blir mye protester fra han som er mest glad i proteiner, men retten er god så han spiser allikevel;) Denne gangen har jeg benyttet et økologisk kryddermiks fra Raske retter etter oppfordring fra Matbloggsentralen til sine medlemmer, vel utfordring heter det kanskje:)
Retten er nesten vegetarisk,men inneholder ost, hadde jeg laget helt vegansk mat hadde det blitt ramaskrik i heimen, men det er vel en vane sak som alt annet det også.
Til 4 lunsj porsjoner
1 pakke Spaghetti Bolognese krydder miks fra Raske retter
2 løk finhakkes
500 g sjampinjonger
500 g smakstomater
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
1 squash
1 boks cottage cheese
noen skiver gulost
Hakk opp grønnsakene
Bland krydder pakke nr. 1 med kald olje og varm opp i en panne tilsett løk og sjampinjonger, la den frese til
løken er blank.
Så har du i tomater og gulrøttene og krydderpakke nr.2, la dette småputre under lokk til tomatene er kokt møre 5-7 minnutter.
Til slutt har du i stangselleri bitene, rør rundt og da er den klar til å legges i former eller formen.
Dekk bunnen med tomatrøren. fordel cottage cheesen jevnt i formene eller formen, legg et lag med tynne skiver av squash.
Så legger du et lag til med tomatrøre, squash og tilslutt skiver med ønsket gulost.
Bakes i ovnen på ca. 200 grader Celsius til osten har smeltet 10-15 minutter.
Dette ser kjempegodt ut! Gratineret grønnsaker jeg jo bare såå godt, både som hovedrett og tilbehør. Veganere/ vegetarianere kan jo finne et alternativ til osten :) Og ingen grunn til å frykte proteinmangel for han mannen din, hehe! :)
SvarSlettTakk Maria:) Ja det finnes alternativer og det er sønnen min som helst vil ha proteiner:)
Slett