På epleturen Nyhuus gård fikk jeg servert denne deilige suppen med kylling og eplemost, men dessverre har jeg ikke laget den selv.
Bildet der i mot har jeg nok tatt;) bildet kommer fra instagram og jeg la nettopp merke til en liten ting jeg ikke så på telefonen, refleksjonen i skjeen, jeg har fått med meg både meg(med telefonen) og Spiselandslaget
Som nevnt så har jeg ikke laget den selv men jeg har fått lov til å gjengi oppskriften i sin helhet og da tenkte jeg skulle dele den med dere.
En dag kommer jeg nok til å lage den selv og kanskje med min egen lille vri:)
Bildet der i mot har jeg nok tatt;) bildet kommer fra instagram og jeg la nettopp merke til en liten ting jeg ikke så på telefonen, refleksjonen i skjeen, jeg har fått med meg både meg(med telefonen) og Spiselandslaget
Som nevnt så har jeg ikke laget den selv men jeg har fått lov til å gjengi oppskriften i sin helhet og da tenkte jeg skulle dele den med dere.
En dag kommer jeg nok til å lage den selv og kanskje med min egen lille vri:)
400-500 g kylling
1,5 liter vann
3 hønsebuljongterninger
1 boks hermetiske tomater
skallet av 1/2 appelsin
2 dl ren eplemost
4 poteter
2 gulrøtter
1/2 purre
1 løk
1/2 fennikel(kan sløyfes)
2-3 båter hvitløk
1/2 ts gurkemeie
salt og pepper
Del kyllingkjøtter i små biter. kok opp hønsebuljong. Skjær grønnsalene i små terninger og press hvitløken. Fres potetene og grønnsakene i litt olje til de blir blanke. Ha i poteter, grønnsaker, hermetiske tomater, finrevet appelsinskal, eplemost og hvitløk i buljongkraften. Tilsett gutkemeie og smak til med salt og pepper. Tilsett kyllingkjøttet og varm opp. Server suppen rykende varm med ferskt brød og godt smør til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar