Dette er det lenge siden jeg har laget, men ble spurt av en søt venninne på Facebook om jeg hadde en anstendig oppskrift:) Vi kjøper ofte Gildes baconpostei så da var det bare å lage med bacon. Byttet ut noe av spekket med bacon og her er oppskriften min. Jeg ganget med 4 og fikk fylt en god del små former, fire av hver av de du ser på bilde kjøpt hos Søstrene Grene, pluss en liten brødform
Ingredienser
150 g lever av svin
4 stk ansjosfileter
100 g bacon
50 g spekk
1/2 ts salt
1 stk løk
1 ½ dl melk
3 ss hvetemel
½ ts pepper
½ ts malt allehånde
1 stk egg
Slik gjør du
1. Renskjær leveren, og del den i mindre biter.
2. Spekk/bacon og løk i mindre biter, og kjør dette sammen med lever og ansjos i en foodprocessor.
3. Tilsett de andre ingrediensene, og kjør til massen er jevn.
4. Ha det over i en smurt form og stek i vannbad på 175 ºC i ca. 1 time. Leverposteien er ferdig når steketermometeret viser 76 ºC.
Det beste er å la posteien stå en dag, så den får satt seg og smakene godgjøre seg.
Det beste er å la posteien stå en dag, så den får satt seg og smakene godgjøre seg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar