tirsdag 20. mai 2014

Minipai med asparges

Disse super enkle paiene er lett å lage, jeg har brukt ferdig små terteletter og fylt med eggestand.
Noen ganger når jeg ikke får slike bunner som avbildet så bruker jeg terteskjellene du får kjøpt i daglivarebutikken.

Du trenger:


Ferdige tertebunner ca 12
1 bunt med asppargess
1 ss smør
1/2 finhakket løk
1/2 dl vann
1 ss sennep
100 g revet ost
2 dl fløte
3 egg
Litt salt og pepper

Skjær av toppene ca 3-4 cm og del opp aspargesene i 2 cm lange biter.
Finhakk løken og stek en gyllen i pannen med litt smør, legg i aspargesbitene og ha i vannet.
Kok dette til alt vannet har fordampet.
Smør pensle tertene med sennep og ha grønnsaksblandingen utenom toppenen
Visp sammen egg og fløte, bland i osten og salte og pepre etter smak.
Fordel eggeblandingen over grønnsakene, pynt med aspargestoppene og bak dette midt i ovnen på 200 C i 10-12 minutter.

Til disse paiene nyter jeg gjerne med et glass rosé fra Lindemanns.
Med duft av bringebær og kirsebær.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...