søndag 11. mai 2014

17. mai bringebær og blåbærkake.


Denne kaken er med i Opplysningskontoret for brød og korn sin Grunlovskake konkurranse.
Har dere lyst til å stemme på den kan dere gå inn HER og stemme, det er kake nr. 1

Jeg har laget en lignende kake tidligere med en redvelvetkake oppskrift. Denne gangen har jeg brykt bringebær- og blåbærsyltetøy og litt ekstra farge for å få til riktig flaggfarger ellers hadde den blitt rosa og lilla.

Bringebær- og blåbærkake.



Rødkake
250 g smør
1 glass med naturlig lett bringebærsyltetøy fra Nora
100 g sukker
6 egg
350 g hvetemel
1,5 krukke med no taste red rødfarge fra wilton.
2 ts bakepulver


Rør smør og sukker hvitt, ha i eggene et og et til de er godt blandet inn. Rør inn bringebærsyltetøy og rødfarge.
fortsett å rør og ha i resten av ingrediensene, rør til det er blandet men ikke for lenge. Ha i en springform og
bakes midt i ovnen på 150 C i 50-60 minutter.


Blå kake


100 g smør
1/3 glass med naturliglett blåbærsyltetøy fra Nora
30 g sukker
2 egg
120 g hvetemel
1 ts blåfarge fra Wilton serien.
1/2-1 ts bakepulver.
Samme fremgangsmåte som den rød kaken, men bakes i ca. 30 minutter

Krem
350 g smør
350 g kremost naturell fra Tine
350 g melis
1,5 ts titaniumshvitt pulver

Visp alle ingrediensene sammen til en myk krem.
Hvis du vil kan du bruke vanlig vispet krem med litt vaniljesukker.

Sett sammen kaken som vist på bildet og pynt med bær, sjokolade og strøssel eller som du selv måtte ønske.

2 kommentarer:

  1. For en fantastisk kake Liza;) NYDELIG;) En sånn en tror jeg jeg må lage til 17.mai.
    Og selvfølgelig skal jeg stemme;) ;)

    Klem fra Ann-Mari

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Ann-Mari, håper du vil synes den er god:)
      Ha en fin kveld
      Klem
      Liza

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...