søndag 12. mai 2013

Kongekrem

Kongekrem, 17. mai dessert, Fromasj, dessert med bær, bær, Lizas matverden
Legg til bildetekst
Kongekrem med jordbær og blåbær fikk jeg servert min første 17. mai hos svigermor for snart 20 år siden og det er en dessert som er gjenganger hos henne hver 17. mai.
Den kan lages som en stor porsjon i en bolle eller som kuvert dessert i små glass.
Denne gan gen brukte jeg friske bær, men jeg har ofte fått den servert hvor man har brukt frosne bær, når bærene smelter blir sauset. En blanding av friske og frosne jordbær hadde kanskje gjort seg, med bare friske ble den tørr. Kanskje man kan lage litt pure av 100 g ekstra jordbær med 1 ss sukker og helle over bærene.


500 g jordbær
250 g blåbær
50 g mandler,
5 plater gelatin
0,5 liter Kremfløte
3 stk egg
3 ss sukker,
frøene av en vaniljestang

Legg bærene i en glassbolle.Dryss over hakkede mandler og 1 spiseskje sukker
Kongekrem, 17. mai dessert, Fromasj, dessert med bær, bær, Lizas matverden
Legg gelantinen i bløt i kalt vann. 
Visp kremfløten. 

Visp egg, sukker og vaniljefrø  til eggedosis.
Hell vannet fra gelantinen og løs den opp over svak varme. Rør den i eggedosisen. Tilsett kremen og hell blandingen over bærene.
Kongekrem, 17. mai dessert, Fromasj, dessert med bær, bær, Lizas matverden
Sett desserten kaldt.Pynt med bær.

Kongekrem, 17. mai dessert, Fromasj, dessert med bær, bær, Lizas matverden

Kongekrem, 17. mai dessert, Fromasj, dessert med bær, bær, Lizas matverden



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...