onsdag 29. mai 2013

Hvitvinsdampet blåskjell med fløte


En klassisk ujålete blåskjellsuppe, noen ganger er enkle smaker best. Dessuten hadde jeg ikke så mye i kjøleskapet som fristet som smakstilsetting i suppen;) Som mange andre retter der ute så kan du lage mye annet godt. HER er en annen oppskrift som jeg har laget tidligere.


1,5 kg blåskjell
1 dl tørr hvitvin
1/2 dl kremfløte
1 hvitløkbåt
100 g hakket løk
100 g strimlet purreløk/stangselleri
100 g usaltet smør
salt

Kok opp hvitvin, fløte, smør, hakket løk og presset hvitløk. Tilsett skjellene og purreløken, damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. 

Server med godtbrød eller pommes frites.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...