torsdag 30. august 2012

Minestronesuppe

Til denne suppen har jeg brukt oppskriften som jeg fikk av Via Italia som base. Suppen er god den, men jeg liker også mye grønt i, så jeg bukte bønner som jeg fikk av onkel A for litt siden, tomater fra egen hage men gulrøttene og selleriroten har jeg kjøpt i butikken:)


Til 4 personer
150-200 g bacon
1/2 løk
2-3 fedd hvitløk
chili etter smak
6 tomater
150 g spelt gryn
200g linser
1 liten sellerirot
2,5 dl med oppskåret brekk, asparges eller grønne bønner
2 gulrøtter

1 liter vann

Strimle bacon og finhakkløken. Ha tomater, hvitløk, løk, chili og bacon i en kjele og fres dette i noen minutter

Ha i speltgrynene og linsene og fres det i noen minutter, for å fremheve smaken i suppen,
ha i grønnsakene og vannet og la dette småkoke i 30 minutter.
Når det er 10 minutter igjen så har jeg i litt av stilkene og bladene til selleriroten.
Hvis du synes suppen blir for tykk, så ha i litt ekstra vann til du får den konsistens du ønsker.




1 kommentar:

  1. Den ser da riktig deilig ut! Du har foressten skrevet bacon i indeks, og pancetta i gjennomførselen (dog ikke den store forskjellen, men folk som meg blir lett forvirret!)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...