onsdag 29. august 2012

Epleterter med vaniljekrem og calvados

Eplekake, terter eller paier er et must på høsten når hagen bugner av epler.





Ingredienser til 2 paier eller 8 til 9 mini paier
120 g kaldt smør i terninger
100 g melis
250 g mel
1 egg

Fyll
5-10 dl vaniljekrem
(ferdig kjøpt eller hjemmelaget)
3-4 epler
4 ss sukker
2 ts kanel
Calvados


Smuldre smør i mel og melis, når blandingen blir finkornet har du i egget og elter til det blir en fast deig. Sett deigen i kjølig i 30-60 minutter, før du kjevler den ut.
Klipp ut sirkler av bakepapir som passer til formene du skal bruke, kjevle deigen og skjær til paibunner
Jeg har bakepapir under deigen i formene, det gør det lettere å få paiene ut
Prikk bunnen og legge små pakker av aluminiumfolie fylt med erter
Bak i 10-12 minutter, den siste minutten tar du ut ertepakkene slik at bunnen får en skorpe.
Del opp eplene i terninger og ha på sukker og kanel
Fyll terteskjellene med vaniljekrem og eplebiter.
fyll på med 1/2-1 ss calvados i hver pai
Bak disse videre i 15 minutter på 200 grader.

Server med vaniljeis eller krem.

1 kommentar:

  1. Det der med erter har jeg aldri fått til, hverken med bakepapir eller folie mellom. Henger det ikke fast hos deg??

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...